Izstāšanās no valsts

« previous entry | next entry »
Dec. 10., 2013 | 03:39 pm
posted by: po in pajautaa

Vai pastāv un vai/kur ir pieejama kaut cik kvalitatīva informācija no "lietotāja" jeb praktiskās puses (ne tik daudz no iekšienes, t.i., valsts statūtu (t.s. "likuma") perspektīvas) par atteikšanos no Latvijas Republikas pilsonības (un no saistībām ar attiecīgo korporāciju)?
Būtu derīgi palasīt citu cilvēku pieredzi un teoriju par korporāciju "pilsonis" tieši Latvijā (par Ziemeļameriku infas pietiek).

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {53}

from: [info]po
date: Dec. 11., 2013 - 02:37 pm
#

Vot, inčīgs points. Teiksim, štatos un Kanādā ir iespējams dzīvot kā brīvam cilvēkam - bez spaidiem sadarboties ar valsti. Iedomājos, ka varbūt feodālistiska ir tikai domāšana, bet reāli praksē iespējama arī izbazūnētā demokrātija/brīvība. Tā piespiedu piederība kādam vergturim ir tik pazemojoša, ka tas rada zināmas briesmas - ja cilvēks nevar būt brīvs, tad viņam vienā brīdī ir vieglāk to vadību nošaut, nekā ciest to pazemojumu, kas ir valsts attieksme pret iedzīvotāju. Nu, bet jāpačeko, kas tur un kā. Varbūt vnk jāiemācās "rakstīt vēstules", un lai viņi iet dirst ar savu vergturu sistēmu - ja grib sadartobies, lai ciena arī otru pusi.

Atbildēt | Iepriekšējais