Izstāšanās no valsts

« previous entry | next entry »
Dec. 10., 2013 | 03:39 pm
posted by: po in pajautaa

Vai pastāv un vai/kur ir pieejama kaut cik kvalitatīva informācija no "lietotāja" jeb praktiskās puses (ne tik daudz no iekšienes, t.i., valsts statūtu (t.s. "likuma") perspektīvas) par atteikšanos no Latvijas Republikas pilsonības (un no saistībām ar attiecīgo korporāciju)?
Būtu derīgi palasīt citu cilvēku pieredzi un teoriju par korporāciju "pilsonis" tieši Latvijā (par Ziemeļameriku infas pietiek).

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {53}

from: [info]po
date: Dec. 10., 2013 - 05:05 pm
#

Imho, viss notiek tāpat tikai tikmēr, kamēr cilvēki piesakās uz tādām pašām attiecībām - kungiem jau nav iebildumu. Bet faktiski tā gaļasmašīna griežas pēc kkādiem tiesiskuma principiem, kur neviens nevienam citam nevar neko uzspiest - tostarp valsts "Latvija" man. Oficiāli viņiem ir tikai tik daudz varas, cik tu atdod. Tādā ziņā, cik saprotu, brīvība ir pieejama, kaut arī neformāli (nedomājot) vairums cilvēku (sevišķi tie, kuriem tas ir izdevīgi), teiks, ka tu vnk piederi valstij. Bet tas ir tāds pats nonsenss kā apgalvot, ka visi Cibas lietotāji pieder man. Mums nav tādas vienošanās, so, jūs varat sūtīt mani ratā tāpat kā es varu sūtīt ratā valsts pārstāvjus, kad viņi grib man kko atņemt. Tikai vispirms jāsaprot, kā atrakstīties no viņu pakalpojumiem - no šīm saistībām.

Atbildēt | Iepriekšējais