pajautaa

rigas satiksmes sods

« previous entry | next entry »
Dec. 10., 2013 | 01:13 pm
posted by: gary_crant in pajautaa

labdien!

tie, kuri no riigas satiksmes atraavushies soda kviiti par braukshanu bez biljetes, juus kaadu atgaadinaajumu par nepiecieshamiibu veikt apmaksu arii sanjeemaat?

man apmeeram pirms diviem meeneshiem izrakstiija 5 lvl sodu, iebaazu kviiti atvilktnee un liidz shim briidim veiksmiigi par to aizmirsu. nav bijushi nekaadi atgaadinaajumu un draudu zinjojumi, varu pienjemt, ka vinji liksies mieraa? vai arii steigshus apmaksaat, kameer veel mani savaakt nav ieradushies viiri maskaas?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {38}

indulgence

from: [info]indulgence
date: Dec. 10., 2013 - 04:51 pm
#

Ir uzņēmuma pakalpojums/prece un ir maksa par to. Kapitālisms. Ja kāds vēlas šo pakalpojumu izmantot, tad viņam jāmaksā (kā, to lai viņš pats izdomā - lielākā daļa šo problēmu atrisina). Ja viņš nemaksā, tad likums par to soda. Vai ir pienaakums dot savu etalonu citiem pasazhieriem no rokas rokaa? Nee. Pienākums ir samaksāt par pakalpojumu un viss - kā tas tiek darīts, tas darījuma pārbaudītāju (kontrolieri) nemaz neinteresē, jo tas ir pircēja paša ziņā.

Tb cilvēciski var saprast, taču no likuma viedokļa nemaksātāju šajā gadījumā ir jāsoda. Tā kā labāk samaksāt, jo tiesas prāvā, manuprāt, zaudēsi.

Atbildēt | Iepriekšējais