pajautaa

mazs kaķītis

« previous entry | next entry »
Dec. 3., 2013 | 05:34 pm
posted by: ululate in pajautaa

ko mazam kaķēnam var dot ēst no cilvēku pārtikas? gribas, lai izaudzis liels arī šo to ēstu no parastiem ēdieniem, mūsu vecais runcis ēd tikai kaķu barību un reizēm, ja ir ļoti labā noskaņojumā, tad jēlu gaļu, nekas cits neinteresē.

biezpienu var dot kaķēnam? šodien viņš apēda sieru no manas maizītes, norija, ka es nepaspēju pat acis samirkšķināt. to pašu jēlo gaļu (smalki sagrieztu) var dot? dodam, protams, arī kaķēniem paredzētu barību no veikala. kaķēnam ir ap 3-4 mēnešiem.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {31}

from: [info]petro
date: Dec. 4., 2013 - 09:15 am
#

Var dot pilnīgi jebko izņemot specializēto kaķu barību. Es nezinu kādas kaķu narkotikas tie ražotāji tur pievieno, bet kaķis kurš ir pieradinājies pie tiem sūdiem, pēc tam neko citu vairs neēd līdz nav vismaz 3 dienas pilnīgā badā noturēts. Tikmēr manējas, kamēr dzīvoja pie manis, ēda pilnīgi jebko - pienu, rūgušpienu, biezpienu, krējumu, sieru, gaļu, zivis, subpruduktus, svaigus un marinētus gurķus, vārītus un arī zaļus kartupeļus, tomātus, melone bija vispāŗ super delikatese, par tādām tika uzskatītas arī liellopa nieres vai aknas. Biezputras gan ne pārāk garšoja, be aj bija vārītas pienā un ar sviestiņu tad tāpat uz urrā aigāja lejā. Ar vārdu sakot gribi ar kaķi cimperlēties un gādāt viņam visu to tikai dārgāko - uz priekšu, bet manuprāt bez tā pilnīgi var iztikt un kaķis bez kādiem speciāliem siltumnīcas apstākļiem izaugs tikai veselīgāks un, ja terminu "saprāts" vispār uz lopu var attiecināt, tad arī saprātīgāks.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]petro
date: Dec. 4., 2013 - 09:28 am
#

Par pienu runājot maza piebilde. Ar terminu "piens" tiek uzskatīts nevis tas surogāts no lielveikalu tertapakām, bet nepastarizāts un citādi neapstrādāts piens, kuru vedam no fermas.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]pievakare
date: Dec. 4., 2013 - 11:44 am
#

ar pienu ir jāuzmanās tajā ziņā, ka pieaugušam dzīvniekam neizstrādājas fermenti piena pārstrādāšanai. ja dzīvnieks pienu saņem regulāri vis ir normāli, bet ja pēc izaugšanas būs pāris bezpiena gadi - būs problēmas. tad jau labāk ir dot raudzētu - bezgaršjogurtiņu.

Atbildēt | Iepriekšējais