Par garšu nepateikšu, bet kas svarīgākais - bez glutēna kūka būs blīvāka, jo nespēs izveidot raksturīgo struktūru ar gaisa burbulīšiem (tieši glutēna saites ir tās, kas notur kūku "uzpūtušos"). Ja gribas gaisīgu kūku, jāliek klāt ksantāna sveķi (Grauda spēkā var nopirkt); bez šādām piedevām var izcept tikai tās kūkas, kam irdinātājs ir soda vai cepamais pulveris, par rauga izstrādājumiem var aizmirst.
Alternatīvas ir auzu (speciālie bezglutēna), kukurūzas, griķu milti - tiem visiem ir specifiskas garšas, jāpiemeklē receptes. Iespējams, tie milti, ko pārdod kā "bezglutēna" ir kviešu ar attīrītu glutēnu, tad ļoti atšķirīgai garšai nevajadzētu būt.
ja vajag lai pūšās labi, ir arī tādi bezglutēna "self rising", tie normāli pūšās un ja ir daudz viskautkas cits mīklā, tad garšas atšķirības nekādas lielās nav a tie parastie balto miltu aizvietotāji gan ne pārāk, kautkāda smilšu piegarša tomēr ir
Lielākajās aptiekās (ManaAptieka, MēnessAptieka) un pārtikas lielveikalos (Rimi, Maxima, Sky, Prisma, Stockmann, kviešu cietes milti arī SuperNetto).
Mūsmājās bezglutēna dzīve ir jau teju 4 gadus, kūkas garšīgas, un ar rauga mīklu arī nav problēmu, tos sveķus arī neliekot. Tādu švammaizi, kā veikalā, gan neuzcept. Tās reizes, kad esmu ēdusi pēdējā laikā parastās kūkas un maizes - nekādas īpašākas labākas garšas tajās manījusi neesmu.
Universālākie no bezglutēna miltiem Schaer MixB, kilograms maksā virs 3 latiem, bet ar tiem tad var veiksmīgi gatavot visu ko, ņemot gan vērā, ka bezglutēna mīkla nekad nebūs tāda elastīga, kā no kviešu miltiem gatavojot.
Stipri citādāk garšo izstrādājums, ja cep no griķu vai zirņu miltiem. Karote otro spēj sabojāt daudz ko... Bet pamatā bezglutēna milti ir uz kukurūzas-rīsu bāzes. Vai jau pieminētie kviešu cietes.
from: plaukstas
date: Dec. 2., 2013 - 02:46 pm
#
Vajagot,laikam, vairāk ūdens.
Atbildēt
from: str
date: Dec. 2., 2013 - 02:49 pm
#
Stockmann arī reizēm ( no Dove)
negaršo stipri citādāk.
Atbildēt
from: antuanete
date: Dec. 2., 2013 - 02:51 pm
#
Alternatīvas ir auzu (speciālie bezglutēna), kukurūzas, griķu milti - tiem visiem ir specifiskas garšas, jāpiemeklē receptes. Iespējams, tie milti, ko pārdod kā "bezglutēna" ir kviešu ar attīrītu glutēnu, tad ļoti atšķirīgai garšai nevajadzētu būt.
Atbildēt
from: antuanete
date: Dec. 2., 2013 - 02:52 pm
#
Atbildēt
from: goo
date: Dec. 2., 2013 - 04:19 pm
#
a tie parastie balto miltu aizvietotāji gan ne pārāk, kautkāda smilšu piegarša tomēr ir
Atbildēt | Diskusija
from: goo
date: Dec. 2., 2013 - 04:19 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: ninona
date: Dec. 2., 2013 - 05:45 pm
#
Mūsmājās bezglutēna dzīve ir jau teju 4 gadus, kūkas garšīgas, un ar rauga mīklu arī nav problēmu, tos sveķus arī neliekot. Tādu švammaizi, kā veikalā, gan neuzcept. Tās reizes, kad esmu ēdusi pēdējā laikā parastās kūkas un maizes - nekādas īpašākas labākas garšas tajās manījusi neesmu.
Universālākie no bezglutēna miltiem Schaer MixB, kilograms maksā virs 3 latiem, bet ar tiem tad var veiksmīgi gatavot visu ko, ņemot gan vērā, ka bezglutēna mīkla nekad nebūs tāda elastīga, kā no kviešu miltiem gatavojot.
Stipri citādāk garšo izstrādājums, ja cep no griķu vai zirņu miltiem. Karote otro spēj sabojāt daudz ko... Bet pamatā bezglutēna milti ir uz kukurūzas-rīsu bāzes. Vai jau pieminētie kviešu cietes.
Atbildēt
from: halina
date: Dec. 3., 2013 - 02:27 pm
#
Bet ja tas ir dzīvibas un nāves jautājums, tad garša ir sīkums.
Pašcepta maize vai cepumi jebkurā gadījumā garšos labāk kā pirktie.
Atbildēt