antuanete

Dec. 2., 2013 | 02:51 pm
No:: antuanete

Par garšu nepateikšu, bet kas svarīgākais - bez glutēna kūka būs blīvāka, jo nespēs izveidot raksturīgo struktūru ar gaisa burbulīšiem (tieši glutēna saites ir tās, kas notur kūku "uzpūtušos"). Ja gribas gaisīgu kūku, jāliek klāt ksantāna sveķi (Grauda spēkā var nopirkt); bez šādām piedevām var izcept tikai tās kūkas, kam irdinātājs ir soda vai cepamais pulveris, par rauga izstrādājumiem var aizmirst.

Alternatīvas ir auzu (speciālie bezglutēna), kukurūzas, griķu milti - tiem visiem ir specifiskas garšas, jāpiemeklē receptes. Iespējams, tie milti, ko pārdod kā "bezglutēna" ir kviešu ar attīrītu glutēnu, tad ļoti atšķirīgai garšai nevajadzētu būt.

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: