pajautaa

Riga-Saaremaa

« previous entry | next entry »
Jul. 26., 2013 | 04:40 pm
posted by: di_wine in pajautaa

Sveiki! Vai kāds no cibiņiem ir ar auto braucis uz Saaremaa un varētu ieteikt, dot padomus, izteikt atsauksmes par jebko, kas redzams, apskatāms un darāms ceļa posmā Rīga-Saaremaa, kā arī uz pašas salas? Nakšņošanas vietas pie jūras (teltīs)? Paēdamvietas? Must see and do? Ceļojuma laiks tikai 3 dienas.
Paldies jau iepriekš!

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {5}

Lelde

from: [info]sieviete_tanks
date: Jul. 26., 2013 - 05:06 pm
#

Es gan biju pirms gadiem 5ciem, bet man patika:
Kuresārē ir iespaidīga pils http://www.visitestonia.com/lv/br%C4%ABvdienu-galam%C4%93r%C4%B7i-igaunij%C4%81/igaunijas-pils%C4%93tu-ce%C4%BCvedis/kures%C4%81re-s%C4%81rem%C4%81-galvaspils%C4%93ta
Serves rags ar bāku http://www.visitestonia.com/lv/sorve-saar-serves-rags
Pangas klintis , no tām paveras iespaidīgs skats http://www.visitestonia.com/lv/object/2559
Kāli meteorīta krāteris - pilnīgi apaļš un pabaiss http://www.visitestonia.com/lv/object/3185
Un Anglas vējdzirnavu komplekss gan man likās pagarlaicīgs http://www.visitestonia.com/lv/anglas-v%C4%93jdzirnavu-kalns

Atbildēt | Diskusija


from: [info]sursurs
date: Jul. 26., 2013 - 07:22 pm
#

krāteris un klintis ir must see!!
Kuresāre pati patika - nu tā pablandīties pa mierīgo un tā :)))

Atbildēt | Iepriekšējais


mazliet

from: [info]mazliet
date: Jul. 30., 2013 - 03:01 pm
#

Visi tie objekti, kurus sieviete_tanks ievietoja.

Biju pagājušogad Augustā - no visitestonia izprintēju maršrutu un braucām it kā pieturoties pie tā maršruta, bet vispār jau uz dullo. Ja brauktu vēlreiz (un ļoti labprāt arī brauktu), tad noteikti ņemtu līdzi telti - Sarves ragā tāda fantastiski skaista vieta, kur no abām pusēm zemi ieskauj jūra, cilvēki tur bija sabūvējuši teltis, izkrāmējuši savus saliekamos galdus un zvilnēja rietošās saules staros - fantastiski!

Kempingi bija pārpildīti un bija grūti atrast brīvu vietu (bija uznācis lietus un lietus laikā uz māliem stāvošā sala mēdz applūst - kempingu mājiņām daudzam pat klāt nevareja vispār tikt), bet kad atradām kempingu, pārsteidza gan cenas (labā ziņā), gan uzņemšana - īpašnieks nometa uz galda buntīti ar atslēgām un teica - jūtietis kā mājās un apmetaties tai namiņā, kas pašiem labāk patīk. Pēc tam vakarā kopā ar īpašnieks ar viesiem patukšoja glāzes un ieteica kādu vietu, kur noteikti jāaizbrauc paēst, kamēr ir tai pusē -
http://www.visitestonia.com/lv/lauku-virtuve-lumanda
Tur arī aizbraucām, virtuve bija fantastiska -viss kas tur tika pasniegts, tur pat uz vietas ir bijis arī novākts, t.i. - izaudzēts- sākot no jēra beidzot ar kāļiem, dillēm un pat maizi. Nu, tā vismaz teica. :)

Tā maršruta, pēc kura braucu es, vairs tai lapā neatrodu, bet lūk kur ir plašāks - http://www.visitestonia.com/lv/rietumigaunijas-un-salu-iepaz%C4%ABsana

Noteikti aizbrauc - nenožēlosi! :)

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]pashizgaazeejs
date: Jul. 26., 2013 - 05:36 pm
#

Hmm, vienreiz bet veel nesen stopeejaam uz Kuuresaari bet taalaak par Saareemaa saakumu (Tornimae) dizhi netikaam, toties maajas, kur palikaam, saimniece ar auto aizvizinaaja uz spotu, kas saucaas Orisaare - taads mazliet dieva aizmirsts nostuuriitis pie juuras, tur veca, pussbrukusi laiva staav un augshaa var uzkaapt uz taadas kaa platformas ar ljoti skaistu skatu - seedeet, eest sviestmaizes vai vienalga. Turklaat taa pati siamniece teica ka netaalu no Tornimae tuudalj veershoties valjaa viesu nams, kuraa vinja straadaas, nosaukumu gan neatceros, bet varbuut ir veerts uzmekleet info. Kuresaaree gan jau to iespeeju daudz vairaak, bet, jaa, tik taalu netikaam, bet patika mums kaut vai Orisaares miera peec. Veel kaut kur tai galaa esot, ja nemaldos, viena no pirmajaam bazniicaam Igaunijaa, kaa mums staastiija, skatos netos - saucas Valjala.

Atbildēt


Halina

from: [info]halina
date: Jul. 27., 2013 - 07:04 pm
#

Principa varu ieteikt visu, kas pirmaja komentara. Mums pietika ar 3dienam, lai apbrauktu gandriz pa perimetru apkart. Bija jauki. Mes to darijam oktobri.
Naksnojam Kuresaaree spa viesnica (tipa romantiskais isais kazu celojums mums bija).

Atbildēt