pajautaa

« previous entry | next entry »
Jul. 7., 2013 | 04:32 pm
posted by: helvetica in pajautaa

Tātad, 1920.-1930. gados Latvijā ražots bakalejas un garšvielu trauku koplekts. Uz katra priekšmeta virsū uzrakstīts, kam tas domāts, nu, tur manna, grūbas, etiķis, kanēlis. uz viena no trauciņiem rakstīts "cozera". Kas tas ir? Tb., kāda garšviela tā varētu būt?
Trauciņš pēc izmēra identisks tiem, uz kuriem uzraksts vēstī par kanēli, muskatu, neļķēm (krustnagliņām), proti, nelieli. Es lieku likmes uz lauru lapām, bet tas ir minējums uz dullo; varbūt kāds zina precīzi, kas tad ir tā "cozera"?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {11}

helvetica

from: [info]helvetica
date: Jul. 7., 2013 - 08:06 pm
#

Jo?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


traffico

from: [info]traffico
date: Jul. 7., 2013 - 09:04 pm
#

Spāņu cocer, portugāļu cozer, latīņu- coquere.
Man bija tā pati doma par cepampulveri.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


helvetica

from: [info]helvetica
date: Jul. 7., 2013 - 10:49 pm
#

Hmm, izklausas sapratigi.. Bet, ja nu no krievu "kozhura"?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


kramers

from: [info]kramers
date: Jul. 7., 2013 - 11:46 pm
#

Krieviski citronu un apelsīnu miziņas sauc :"цедра ".

Atbildēt | Iepriekšējais


traffico

from: [info]traffico
date: Jul. 7., 2013 - 11:57 pm
#

Kozhura ir ārējais apvalks drīzāk, kā miza.
Jāuzjautā kādam tajā laikā dzimušam tantukam lai pavisam droši.

Atbildēt | Iepriekšējais