Autoskola

« previous entry | next entry »
Jun. 17., 2013 | 02:15 pm
posted by: bernards in pajautaa

Vēlos šovasar savā īpašumā iegūt B kategorijas autovadītāja apliecību, bet par šo visu procesu nav zināšanu (tai skaitā braukšanu), tātad ir radusies virkne jautājumu - ar ko, kā sākt, kas jāņem vērā u.tml?

Priecāšos dzirdēt arī vienkārši viedokļus, pieredzi un ieteikumus. Visvairāk droši vien par autoskolām (kur vislabāk, vislētāk, visātrāk, utt.).

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {5}

Lyr

from: [info]lyrfeel
date: Jun. 17., 2013 - 03:15 pm
#

Jāsāk tad, kad patiešām vajadzība "spiež", citādi aptrūkstas motivācija, kad sākas murgs ar tiem CSN noteikumiem. Es šitā jau kopš pagājušā gada marta mocījos, beigās trešajā skolā tikai tiku līdz CSDD teorijas eksāmenam.
Uzreiz iesaku iet uz tādu skolu, kur nav skolas eksāmeni, bet skolas eksāmenā ir pašu CSDD pieejamo eksāmenu jāliek. Ļoti ietaupīsies nervi...
Iesaku Vintras. Tur nav akcija, jāmaksā tik, cik jāmaksā, bet tur var just, ka nemēģina apčakarēt un piesiet uz ilgiem laikiem, bet apmāca un laiž normāli uz eksāmenu.

Par braukšanu runājot - ja iesāk, tad bez pārtraukumiem. Kā paņem dažus mēnešus pauzi, pazūd pamatiemaņas. Es nesaprotu, kāpēc, bet tā man bija un tagad liekas, ka jāmācās no sākuma. Bet es tāds nevieglais gadījums, citiem jau raitāk iet

Atbildēt | Diskusija


L

from: [info]kbrgs_
date: Jun. 17., 2013 - 03:33 pm
#

āāā es tevi tā saprotu. man vajadzēja divarpus gadus, lai dabūtu tiesības. aiz laimes raudāju

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Lyr

from: [info]lyrfeel
date: Jun. 17., 2013 - 04:04 pm
#

O jā. Tajā CSDD es noliku ar 1 kļūdu, izlasīju "Eksāmenu jūs esat nokārtojis/usi", un gandrīz palecos gaisā no straujā prieka, nevarēju nociesties un sagaidīt, kad izskriešu ārā un fiksi zvanīšu kādam :D

Atbildēt | Iepriekšējais


Azamat Bagatov

from: [info]termostats
date: Jun. 17., 2013 - 04:07 pm
#

Viss ir ļoti vienkārši, un kā mēs redzam uz ielas un interneta komentāros, vadītāja apliecību ir dabūjuši ļoti daudzi, kuriem izpratnes par ceļu satiksmi un transportlīdzekļa vadīšanu, var teikt, ka nav. Tātad jādomā, ka šis process nav pārāk grūts.

Daudzi uzskata, ka tas nav pareizi, bet ja ir iespēja, ka ģimenē kāds pamāca spaidīt sajūgu, slēgt ātrumus un bišķi grozīt stūri, būtu baigi vēlams to izmantot. Man gribētos domāt, ka tas ļauj ietaupīt daudz instruktora stundu, kuras maksā reālu naudu, turklāt man, piemēram, būtu kauns aiziet pie instruktora, nezinot, ko kurš pedālis dara.

Noteikumi NAV sarežģīti un tiem, kas tos nespēj iemācīties autoskolas programmas ietvaros, uz ceļa nebūtu jāparādās. ;) Vajag tikai tam pieiet gana metodiski un mēģināt to darīt ar izpratni. Vienīgās nodaļas, kas ir jāzubrī ir par gaismām, dažādiem metriem un pirmā palīdzība. Es nedomāju, ka te ir baigā nozīme, kāds ir pasniedzējs vai skola, jāmācās tāpat būs pašam. Tā kā skaties, kurā skolā patīk cenas, ir normāla lokācijas vieta un mācību laiki.

Braukšanā gan nozīme instruktoram ir. Tā kā aptaujā paziņas par to, kuram ir bijis sakarīgs instruktors un tad izdari izvēli. Instruktori NAV piesaistīti skolām un tu vari mācīties vienā skolā, bet instruktoru izvēlēties jebkuru, kurš tev šķiet pieņemams. CSDD lapā var apsakatīties, kāds katram instruktoram ir sekmības procents, lai gan hvz, vai tas kaut ko dod, jo var būt tā, ka pie laba instruktora vienkārši ir nolasījies daudz pamuļķu.

Par skolas eksāmeniem - es liku gan teoriju (sarežģītāku par csdd), gan braukšanu (tādu pašu). Pāris reizes dažādu muļķību dēļ izkritu un bija jāpārliek, bet es nedomāju, ka skolas eksāmena esamība ir baigais mīnuss. Uz CSDD gan aizgāju un uzreiz visu dabūju ar pirmo.

Atbildēt


Azamat Bagatov

from: [info]termostats
date: Jun. 17., 2013 - 04:16 pm
#

Ar ko jārēķinās - ar to, ka ja iemācīsies braukt vasarā, tad līdzko paliks slidens, varēsi sākt mācīties braukt no jauna. :)

Vēl ir tāds teiciens, ka par vadītāju kļūst pēc pirmās avārijas. :))) Zināmā mērā varu piekrist, jo tad uz daudz ko sāk skatīties citādāk. :D

Vēl rēķinies, ka vajadzēs piķi. Īpaši jau tad, ja gribēsi ieviest savu auto un nemāki to remontēt. :D

Atbildēt