pajautaa

« previous entry | next entry »
Maijs. 21., 2013 | 02:01 pm
posted by: elpa in pajautaa

Vai kāds cibiņš vai cibiņam draugs pēdējo pāris gadu laikā ir devies road-tripā uz/pa Ukrainu?
Saprotu, ka ceļi drausmīgi, bet cenšos aptaujāt visus iespējamos draudziņus par pieredzi. Interesētu ieteikumi, atstāsti par grūtībām, ar kādām nācās saskarties utt (bedres, policija, valoda, tirgi, uzmācīgi cilvēki, laipni cilvēki). Visa praktiskā informācija būs noderīga. Caur Baltkrieviju nedomājam braukt, tā ka turienes ieteikumi īsti laikam nav nepieciešami.

:)

Ja baigi gari un/vai negribas šeit, var rakstīt e-pastu uz miersmiers inboxā.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {6}

from: [info]evia
date: Maijs. 21., 2013 - 02:50 pm
#

hei, alise. es šon satiekos ar vienu vācieti, kas tieši pagājušovasar šito darījis, ja viņš saka jā, tad iedošu tev viņa pastiņu vakarā. laitevlabsdiens ^^

Atbildēt


labils

from: [info]labils
date: Maijs. 21., 2013 - 02:51 pm
#

pāris gadus atpakaļ biju tur ar stopiem. izbraucu krustu šķērsu.
cilvēki jaukāki ukrainas rietumos, bedres mēdz būt visur un visādas, dzudzviet ceļu remonts, bet nekas pārsteidzošs pēc pieredzes uz latvijas ceļiem. mentu uz ceļiem bija daudz, bet tā kā braucu ar vietējiem, problēmas nesagādāja. biju liecinieks, kad balta lexusa vadītājs atpirkās par ātruma ierobežojuma pārkāpumu. kieva milzīga pilsēta - nepatika. ļvova patika labāk, odesā nepieturēju toties krima izrāva pamatīgi. vispārējais dzīves līmenis ukrainā pa lielam likās OK, tik nabagi bij pavisam nožēlojamā stāvoklī. par viesnīcām muzejiem un citām tūristu aktivitātēm info nav..

Atbildēt


from: [info]hula
date: Maijs. 21., 2013 - 03:09 pm
#

Vari palasīt http://sapnis.com/2012/08/14/eiropa-4-pirma-dala/ un http://normis.info/2012/08/22/eiropa-4-otra-dala/ , tur drusku apraksts ir. Diži vairāk gan īsti neatceros, vienīgi to, ka ceļi nebūt tik drausmīgi kā Latvijā nebija, vismaz Ļvovas pusē. Uzmācīgu cilvēku tajā apgabalā arī maz, es pat drīzāk teiktu, ka diezgan laipni. Uz robežas pārlieku ilgi nebija jāstāv (atšķirībā no Baltkrievijas, kur arī ir sanācis braukt). Rēķinies, ka benzīns tur nemaksā santīmus, man šķiet, ka pagājušogad bija ap 70 uz litru kā minimums, bet skaidrā nepateikšu.

Pirms 8 gadiem ir sanācis būt arī Kijevā, viss, ko atceros, ka man patika un ka jānogaršo Kijevas torte (līdzīga Cielaviņai, tikai šausmīgi neglītās krāsās - ar tādām riebīgi vecrozā un zaļām putukrējuma puķēm virsū, tomēr satriecoši garšīga!!!).

Savukārt par Odesu esmu dzirdējusi, ka tur mītot indīgi zirnekļi. Ej nu sazin, vai tā ir, bet kopš tā laika sevišķi uz turieni neraujos :)))

Atbildēt


A

from: [info]klusums
date: Maijs. 21., 2013 - 04:36 pm
#

Jap. Ar stopiem. Cilvēki esot bijuši draudzīgi, daba skaista, pārtika lēta un laba (baltmaize, no kuras varot paēst.)

Atbildēt


koki

from: [info]koki
date: Maijs. 21., 2013 - 07:15 pm
#

mums pagājušajā vasarā visi prasīja samaksu. stopēšanas domu vispār reti kurš saprata.
tas tajā ukrainas malā, kas ar kalniem un pie rumānijas notikās.
rumānija likā jaukāka arī cilvēku ziņā (tur, pie kalniem, iekšienē nebijām).

Atbildēt


masha_nje_vasha

from: [info]masha_nje_vasha
date: Maijs. 23., 2013 - 10:36 am
#

Paziņas brauca un bija sajūsmā. Atceros no stāstītā to, ka viņi nebrauca ar savu auto, lai to nesabeigtu un arī tapēc, ka bija bail ar ārvalstu nr braukt. Nopirka vecu žiguli speciāli braucienam.

Atbildēt