pajautaa

peldēšana

« previous entry | next entry »
Maijs. 20., 2013 | 12:06 pm
posted by: gary_crant in pajautaa

labdien!
lūdzu, padalieties ar padomiem, kā pieaugušam cilvēkam iemācīt peldēt.

bailes no ūdens nav, vēlme mācīties ir, vairākreiz mēģināts, bet neizdodoties noķert to līdzsvara sajūtu, kā rezultātā aiziet pa burbuli.
protams, profesionāls treneris būtu vislabākais variants, bet tā šoreiz nav opcija.
tātad, kā lai te palīdz? izmantot kaut kādus piepūšamos palīglīdzekļus? kādas ūdenstilpnes piemērotākas - līcis vai saldūdens? varbūt ir kaut kāds vienkāršs triks, ko pielietot?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {31}

from: [info]sursurs
date: Maijs. 20., 2013 - 08:46 pm
#

Nu es 12it gados iemācījos suniski paliekot zem krūtīm meldru kūli un vnk cītīgi ar to pusi dienas mēģinot peldēt upē uz krastu. Kad kūlis izjuka, konstatēju, ka suniski sanāk arī tāpat. Pēc tam lēnā garā samācījos arī citus absolūti nepareizus bet pietiekami efektīvus veidus kā ilgi noturēties uz ūdens.
Galvenais, ko varu no savas pieredzes teikt, mēģināt lēnām. Jo lēnā garā var notrēties uz ā ūdens un tik kur vajag, bet ja sāk, ātŗi, ātri, tad ar nepareizu elpošanu var fiksi pa bubuli noiet..

Un par ieteikumiem uz muguras - man pirmais mēģinājums apgulties uz muguras beidzas ar to, ka atuomātiski sarāvos kamolā, nogāju pa burbuli un sarijos tik daudz ūdens, ka tiešām pagāja pāris gadi, kamēr atkal sadūšojos mēģināt uz muguras :)

Šaļā ūdenī vieglāk, bet tad baigi jāuzmanās, ja ūdens tiek acīs/degunā, nekāda medusmaize tā nav. Bet za to ūdens rihtīgi ceļ uz augšu (piemēram, Vidusjūrā to var izbaudīt). Baltijas jūrā īsti nejūtu atšķirību un to cēlējspēku :) Plus viļņos ir čitādāka tā peldēšana..

Atbildēt