pajautaa

Imunitāte, vakcīnas, ārsti, zaļie un citādāk domājošie

« previous entry | next entry »
Maijs. 16., 2013 | 03:15 pm
posted by: digna in pajautaa

Bail pat domāt, kas te par zvērīgu diskusiju varētu izvērsties, bet es ceru, ka karš nesāksies. :)

Lūdzu, pastāstiet, kāpēc un pret ko jūs vakcinējaties/nevakcinējaties? Kāpēc un pret ko jūs vakcinējat/nevakcinējat savus bērnus?
Kāpēc mūsdienās bērnus potē pret masalām, masaliņām, vējbakām un cūciņu (kombinētā pote) - es kopš bērnības esmu "potēta", ka šīs slimības jāizslimo, bet bez argumentiem, kāpēc lai dabiski veidotu imunitāti (pēc mammas sniegtās informācijas pati izslimoju laikam visas, lai gan neesmu droša, vai masalas un masaliņas, vai vienu no tām).

Velkomēta saslimstības statistika, jo īpaši salīdzinoša stap vakcinētajiem/nevakcinētajiem.
Velkomēti dažādi argumentēti uzskati. Velkomēti zinātniski pamatoti raksti no abām frontes pusēm.

Pati par sevi varu pateikt, ka it kā nevakcinējos ne pret ko, bet nesen slimnīcā mani sapotēja bez nekādas jautāšanas pret stingumkrampjiem. Esmu kaut kur pa vidu starp abām frontēm, jo pagaidām šķiet, ka ir vakcīnas, kuras laikam tomēr vajadzētu saņemt, un ir tādas, kuras, manuprāt, ir pilnīgi nevajadzīgas.

Jūsu domas?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {96}

Kemune

from: [info]kemune
date: Maijs. 17., 2013 - 12:47 am
#

e? cik bieži ir tādas komplikācijas? no pazīstamiem ~10 cilvēkiem, kas noteikti ir potējušies, pilnīgi nekādu komplikāciju nav bijis

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]spuldziite
date: Maijs. 17., 2013 - 09:02 pm
#

(diezgan lokāla tā mana informācija, bet vācijas dienvidi ir apmēram tādā pašā encefalīta izplatības zonā kā lv)

ar poti ir tā, ka apmēram 10% no potētajiem sastopas ar blakusparādībām, biežāk šīs blakusparādības ir noverojamas bērniem. vieglākas vai smagākas, bet es labāk spēlēju ruleti ar māti dabu nekā ar farmācijas industriju. ne velti neiesaka potēt bērnus,kuri ir jaunāki par 3 gadiem. 350 gadījumos pēc potes ir reģistrētas smagas nervu sistēmas saslimšanas, invaliditāte. protams, tie 350 gadījumi liekas maz, bet gādā vācijā tiek reģistrēti apmēram 300 ar ē.encefalītu saslimušo.. statistiku velc pati..

ar encefalītu ir inficēti 1-2% no visām ērcēm. pat, ja inficētā ērce piesūcas, nav teikts, ka encefalītu dabūsi. tāpēc, manuprāt, ir svarīgāk skatīties, lai ērces vispār nepiesūcas (jo ar to pašu laima slimību lielāki s!@# un to saķert ir "vieglāk"), t.i., gaišs apģerbs ejot pēc jāņuzālēm, bikses sabāzt zeķēs, sasmērēties ar citroneļļu (vai lavandu vai to pašu autan), neka gadiem pakļaut sevi potēm. tāpat jāskatās ar mājdzivniekiem, mums pašiem divi kaķi māju pienes pilnu ar ērcēm, tāpēc nelaižam tos gultās gulēt, kaķiem pilinam pretērču līdzekļus un paši profilaktiski katru vakaru skatamies, ir ērces vai nav. ja es tiešām diendienā būtu mežā, pļavās, varbūt, ka lemtu savādāk.

man pašai, mazai esot, bija pietiekamas komplikācijas, lai nu vairs tās potes neatjaunotu. krampji, sāpošas locītavas, t` virs 40 grādiem, manuprāt, ir pietiekams arguments pret.


avoti cipariem pavisam pavirši vācu mēlē:
http://www.individuelle-impfentscheidung.de/index.php/impfen-mainmenu-14/medizinisches-mainmenu-16/31-fsme
http://www.3sat.de/page/?source=/nano/astuecke/109973/index.html
http://de.wikipedia.org/wiki/Fr%C3%BChsommer-Meningoenzephalitis#Impfung

Atbildēt | Iepriekšējais