pajautaa

Imunitāte, vakcīnas, ārsti, zaļie un citādāk domājošie

« previous entry | next entry »
Maijs. 16., 2013 | 03:15 pm
posted by: digna in pajautaa

Bail pat domāt, kas te par zvērīgu diskusiju varētu izvērsties, bet es ceru, ka karš nesāksies. :)

Lūdzu, pastāstiet, kāpēc un pret ko jūs vakcinējaties/nevakcinējaties? Kāpēc un pret ko jūs vakcinējat/nevakcinējat savus bērnus?
Kāpēc mūsdienās bērnus potē pret masalām, masaliņām, vējbakām un cūciņu (kombinētā pote) - es kopš bērnības esmu "potēta", ka šīs slimības jāizslimo, bet bez argumentiem, kāpēc lai dabiski veidotu imunitāti (pēc mammas sniegtās informācijas pati izslimoju laikam visas, lai gan neesmu droša, vai masalas un masaliņas, vai vienu no tām).

Velkomēta saslimstības statistika, jo īpaši salīdzinoša stap vakcinētajiem/nevakcinētajiem.
Velkomēti dažādi argumentēti uzskati. Velkomēti zinātniski pamatoti raksti no abām frontes pusēm.

Pati par sevi varu pateikt, ka it kā nevakcinējos ne pret ko, bet nesen slimnīcā mani sapotēja bez nekādas jautāšanas pret stingumkrampjiem. Esmu kaut kur pa vidu starp abām frontēm, jo pagaidām šķiet, ka ir vakcīnas, kuras laikam tomēr vajadzētu saņemt, un ir tādas, kuras, manuprāt, ir pilnīgi nevajadzīgas.

Jūsu domas?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {96}

kreiza

from: [info]kreiza
date: Maijs. 16., 2013 - 04:35 pm
#

Par masalām vai masaliņām (baidos sameloties) dzirdēts, ka potēt ir sliktāk nekā nepotēt, jo, ja bērnībā izslimo, tad imunitāte uz mūžu, bet, ja neslimots un jau pieaugušā vecumā nesapotē atkārtoti, tad varot saslimt. Un, jā, pieaugušiem cilvēkiem slimība norit ļoti smagi.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


crescendo

from: [info]crescendo
date: Maijs. 16., 2013 - 05:20 pm
#

ē, tas pieaugušais vecums, kad potē atkārtoti jau kā reiz ir tie 12-13 gadi. Un arī bez tā nospiedoši lielākajai daļai imunitāte ir uz mūžu no pirmās vakcīnas.

Atbildēt | Iepriekšējais