pajautaa

pļuškinisks jautājums

« previous entry | next entry »
Jan. 28., 2013 | 09:26 am
posted by: lavendera in pajautaa

...atceroties laikus, kad uz veikalu pēc krējuma gājām ar savu burciņu...

Zaļi domājošie propagandē iešanu iepirkties ar auduma maisiņu. BET kā būtu ar plastmasas kārbiņu daudzreizēju lietošanu? Vai ir iespējams iet uz veikalu ar savu kārbiņu un tik līmēt virsū jaunas un jaunas cenu uzlīmes, nevis katru reizi pirkt salātiņus veikala piedāvātajā nelietotā kārbiņā un ar katrām pusdienām vairot pasaules atkritumu klāstu?

(Pretarguments bija, ka veikaliem tas droši vien nepatiktu, jo tirgotājs tad nevar garantēt, ka salātos iesvēršanas brīdī neieviešas kādas nevēlamas baktērijas. Bet citi argumenti par un pret šādu iespēju?)

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {31}

judging the mice

from: [info]rasbainieks
date: Jan. 28., 2013 - 09:51 am
#

kā stāsta sanitārā minimuma kursos, vienreizējie plastmasas trauki ne velti ir vienreizējie - viņus mazgājot, tur sāk noārdīties kaut kādi kancerogēni sūdi. visprātīgāk būtu šādam mērķim izmantot stiklu, tam arī nepieķersies visādi pūstoši piena produkti no iepriekšējiem salātiem, kā tas mēdz gadīties ar biezākas plastmasas traukiem (iemesls, kāpēc es pēc dažām reizēm pārstāju iet uz tirgu pēc krējuma ar viņu pašu spainīti - nu nav iespējams viņu pilnīgi atmazgāt)

Atbildēt | Diskusija


from: [info]divi_g
date: Jan. 28., 2013 - 09:53 am
#

Domāju, ka trauķenē varētu atmazgāt. Vai tas būtu ekoloģiskāk, gan grūti teikt.

Atbildēt | Iepriekšējais


lavendera

from: [info]lavendera
date: Jan. 28., 2013 - 10:00 am
#

jā, bet tie salātiņi vai kotletes tāpat kārbiņā uzturas salīdzinoši īsu brīdi pirms nonākšanas vēderā.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


judging the mice

from: [info]rasbainieks
date: Jan. 28., 2013 - 10:21 am
#

kancerogēno sūdu daudzums drīzāk būtu atkarīgs no tā, cik reižu ir mazgāts trauciņš, bet, protams, naše ģelo predložiķ, vaše ģelo otkazatsa.

Atbildēt | Iepriekšējais