« previous entry | next entry »
Dec. 4., 2012 | 08:47 pm
posted by: ziema in pajautaa

vai te ir kāds astmas slimnieks, kam ir pieredze ar alternatīvu ārstēšanu un kas var ieteikt, kur doties un kā rīkoties? t.i., ceru, ka eksistē saprātīgs vidusceļš starp malahova iecienīto čuru dzeršanu un man parakstīto glikokortikoīdu terapiju.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {48}

from: [info]ziema
date: Dec. 5., 2012 - 12:55 am
#

hm. man alergologs aizliedza visu sportu, kas rada slodzi uz elpceļiem, vismaz tuvākos mēnešus kamēr nepāriet klepus (kam būtu jāpāriet no zālēm). es neesmu pārliecināta, ka gribu viņu šinī jautājumā klausīt, bet vai tā sportojot nevar visu tikai pasliktināt?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


15

from: [info]15
date: Dec. 5., 2012 - 08:41 am
#

visādā ziņā viņu būtu jāklausa vairāk kā mani:)

Atbildēt | Iepriekšējais


Antuanete

from: [info]antuanete
date: Dec. 5., 2012 - 09:44 pm
#

Zinu velosipēdistus, kuri ar astmu ir cīnījušies un neklausījuši ārstiem šai ziņā. Bet tur tiešām pašai jāskatās, vai var atļauties kaut kādas slodzes - vispirms ar zālēm tikt galā ar akūtām lēkmēm un tad piesardzīgi pamēģināt peldēšanu, ātras pastaigas, distanču slēpošanu u.tml. Ziema gan nav tas labākais laiks, kad eksperimentēt, bet, ja galīgi negribas gulēt uz dīvāna pie TV, tad ir vērts vismaz paeksperimentēt.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]sursurs
date: Dec. 7., 2012 - 02:55 pm
#

atkarīgs, kas tieši Tev izraisa to astmu un tās klepus lēkmes..

Esi vispār kko dzērusi/lietojusi?
varētu viskutko teikt, bet cik zināms no astmas lēkmes var attapties arī baltās čībiņās..

Personīgi man sadiagnosticēja astmu, bet tās nebija klepus lēkmes. Vnk pēc slodzēm bija tāda sajūta, ka trūkst gaisa. Tb smoku nost. Kad sāku lietot ārstes izrakstīto Foster pūšamo pēc mēneša vispār vairs nevarēju paelpot - pat slodzes laikā. Kad pārstāju lietot, kļuva labāk.

Bet man ir arī visādas alerģijas - nu tur alerģiska šķaudīšana, klepošana sākas. Tad gan, ja jūtu, ka sākas, uzreiz kkādus antihistamīnus rīklē un prom no alergēna.
Ievēroju, ka skriešana ĻOTI palīdz elpošanai. Pēc skriešanas (atšķirībā no citām slodzēm - veļļošanas, peldēšanas, airēšanas) tāda sajūta, ka plaušas atnāk vaļā..

Īsumā - ja nav tā ka tieši no slodzes pastiprinās tas klepus, es tomēr mēģinātu kko darīties - tikai nepārforsējot. Kaut vai atrast kur svaigs gaiss un daudz staigāt, ja neko citu nevar. turklāt, ja tās leķmes ir stipras, tad vismaz kkādu avārijas pūšamo ieteiktu paprasīt ārstei, bet tā notestēt, vai viš tiešām Tev palīdz...

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]ziema
date: Dec. 7., 2012 - 07:21 pm
#

alerģiju tests man visur bija negatīvs, tā ka par alerģiskām reakcijām laikam varu neuztraukties. tagad gan sliktāk reaģēju uz sadzīves ķīmiju lielos apjomos (tādu, kāda veikalos drogas ir gaisā), matu laku, cigarešu dūmiem, un aukstu+mitru laiku. uzreiz aiziet klepus un nevar ievilkt elpu, jo krūtīs čīkst un nobloķēts. bet tā, ka pavisam smaktu nost, arī nē (pagaidām).

lietojusi vēl neko neesmu. man ir izrakstīts seretide, šodien nopirku un sākšu, tad redzēs. ja palīdzēs, droši vien tad arī sākšu sportot, jo šobrīd švakās elpošanas dēļ piekūstu, pirms vispār kļūst interesanti.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


lai veicas!

from: [info]sursurs
date: Dec. 10., 2012 - 08:53 pm
#

man arī stc sītāds klepus tomēr ir dažreiz. Tb sākas tā viegli un arī no dūmiem, sadzīves kīmiju "aromāta", baseinā 2x ir bijis, bet sākumā vēl nav tik traki. Ja ignorēju un turpinu tur uzturēties, tad gan aiziet pat tik traki, ka vispār nevar gaisu normāli ievilkt, jo tāda sajūta ka kkāds kunkulis krūtīs, kas neļauj ieelpot... Ja notinos no tās vietas, tad paklepoju pāris minūtes un pazūd klepus.
Tev uzreiz tas sākas tai trakajā variantā?

Bet ar tām zālēm skaties. Saprotu, ka var būt tā, ka uzreiz labāk nepaliek, bet, ja jūti, ka zāļu lietošanas laikā kļūst tikai sliktāk, met viņas prom. Es sākumā neticēju - domāju, ka mana astma vnk pastiprinās, tāpēc tas Fosters neiedarbojas tik labi. Bet, kad pārtraucu lietot un man burtiski pāris dienu laikā kļuva labāk (tb aptuveni tā kā bija pirms sāku tās zāles lietot), sapratu, ka tomēr zāles var arī kaitēt ne tikai ārstēt.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


paldies! veiksme man noteikti noderēs :)

from: [info]ziema
date: Dec. 10., 2012 - 10:20 pm
#

jā, man kā sākas, uzreiz pilnajā variantā, pneimonijas cienīgs klepus (skaļuma ziņā) un nevar ievilkt elpu – vai drīzāk tā kā var, bet ir sajūta, ka nekas nav ievilkts un trūkst gaisa.

ar zālēm ir tā, ka tagad lietoju pāris dienas, un par efektu uz astmu vēl grūti spriest, bet blakusparādības straujas sirdsdarbības un galvassāpju izskatā gan klāt. palietošu vēl kādu nedēļu un, ja nekas nemainīsies, tad tomēr meklēšu citas. negribas 3 mēnešus dzīvot ar pulsu 105 bpm, ja normālos apstākļos man ir ap 60.

Atbildēt | Iepriekšējais