Kļūt par veģetārieti - cik prātīgi?

« previous entry | next entry »
Dec. 1., 2012 | 10:11 pm
posted by: hula in pajautaa

Pēdējā laikā manā prātā cirkulē uzmācīga doma kļūt par veģetārieti vai vismaz pamēģināt, jo īsti nespēju neko izdarīt ar gaļu, kurai ir kaut vai attāla līdzība ar kādu dzīvnieka ķermeņa daļu, - man gluži vienkārši paliek nelabi. Ar malto gaļu un fileju ir okei, tās cepu dziedādama, bet sagriezt sastāvdaļas aukstajai gaļai - ni ni. Tomēr ir viens liels BET: ir liela varbūtība, ka mani kādā brīdī apciemos mazasinība (gēni un tā), tādēļ prātoju, vai gadījumā, ja man to konstatēs, būs iespējams uzņemt pietiekami daudz dzelzs ar augu valsts produktiem?
Būtu priecīga, ja kāds zinātājs mani apgaismotu. :)

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {36}

r_h

from: [info]r_h
date: Dec. 2., 2012 - 10:52 pm
#

es iesāku tikai aiz tā, ka nebiju nekad mēģinājusi... visu mūžu gaļa, pat laba, no laukiem. Kā par brīnumu, vai informācijas trūkumu, man domāt palika krietni vieglāk, kustēties ātrāk. Pārgāja galvas sāpes un problēmas ar vēderu. Man visu mūžu ir bijusi tendence uz mazasanību, dzelzs ir lēkājis augšā un tad lejā... pagājuši gandrīz 2 gadi un analīzes ir normālas, spēks ir un neviena gaļa, ne zivis acīs nekrīt un mutei nekārojas.
Es nenožēloju ... bet jāskatās, katram savs. Cilvēkam jāēd to, ka viņam gribas, man pārstāja vēlēties gaļu un man ir labi... ja cilvēks sevi speciāli lauž, tad arī trūkst viss sākot no spēka, beidzot līdz vitamīniem.

vēl... gaļas neešana iet ideāli kopā ar "maizi cept mājās" un gatavot asākus ēdienus. :)

Atbildēt