pajautaa

Parāda atgūšana caur tiesu

« previous entry | next entry »
Nov. 6., 2012 | 11:37 am
posted by: izdziivotaaja in pajautaa

Šis man ir pilnīgi svešs lauciņs tāpēc gribās uzzināt visos sīkumos.
Galvenais jautājums, vai pietiek ar saraksti soc portālā kā pierādījumu?
Ja tā, tad:
Vai kādam ir bijusi līdzīga pieredze, ar kuru varētu padalīties vai šeit vai spraexsa@inbox.lv ?
Kā arī par izmaksām - neskaitot valsts nodevu & kancelejas izdevumus, ar ko vēl būs jārēķinās? Vai vajadzīga ķēpa ar advokātu, ja esmu tikai es, cilv, kas parādā & pierādījums? Nav bijuši nekādi citi kaitējumi vai kas tāds, tā ka liecinieki arī ir lieki.
Cik ilgā laikā reāli no iesnieguma uzrakstīšanas vaininieks saņem vēstuli un pēc cik ilga laika varētu sākties īstā jautrība?

Pagaidām viss :D Ceru uz atsaucību!

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {2}

from: [info]atbildu
date: Nov. 6., 2012 - 12:07 pm
#

Ja tiesa ierosina lietu, tad vēstuli atbildētājs saņem +/- kādu pāris nedēļu laikā, tad viņam tiek dots mēnesis paskaidrojumu sniegšanai un tālāk jau tiek nozīmēta tiesas sēde. Diemžēl civillietās uz pirmo sēdi nākas gaidīt apmēram 1,5 gadus. Bet no otras puses - iesniegums var likt otrai pusei sasparoties un atmaksāt parādu, tad var noslēgt izlīgumu un lietu izbeigt. Par e-pastu saraksti kā pierādījumu gan nevarēšu neko pateikt, bet, ja tikai tas apliecina, ka vispaŗ kaut kāda nauda tikusi aizdota, tad process varētu būt diezgan sarežģīts, ja atbildētājs sāks noliegt, ka vispār kaut kādu aizdevumu ir saņēmis.

Atbildēt | Diskusija


Skuķis

from: [info]izdziivotaaja
date: Nov. 6., 2012 - 01:35 pm
#

Tieši šo sasparošanos vēlos panākt.
Sarakstēs ir gan summa gan mūsu mēģinājumi rast apmaksas veidus utt, no kuriem neviens netika izpildīts nu jau labu laiciņu.

Atbildēt | Iepriekšējais