pajautaa

Atļauja

« previous entry | next entry »
Jul. 30., 2012 | 04:14 pm
posted by: muzungu in pajautaa

Sakarā ar došanos prom no Latvijas, nolēmu izņemt "dokumentus", ja tādi ir, no bērna skolas. Sazvanījos un uzzināju, ka man nepieciešama Atļauja, ka dodamies prom un izziņa no skolas, kurā bērns mācīsies (kas nav iespējams, jo lai to dabūtu ir jāreģistrējas, tad jāgaida, kad tiks piešķirta skola un turpu šurpu braukāt - piedodiet nesanāks). Tajā pašā laikā informātore no skolas nemācēja pateikt kur mēs varam saņemt Atļauju pamest valsti. Vispār tas kaut kā murgaini. Tāpēc es jautāju jums, mani mīļie cibiņi, kam bijusi šāda pieredze - kam jāoprasa Atļauja aizbraukt un kādi dokumenti ir nepieciešami, lai varētu aizbrakt arī bērns?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {17}

:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Jul. 31., 2012 - 12:50 am
#

man jautajums - tu VSAA atteicies no LV bērnu pabalsta un tagad saņem pilnu Vāciajs pabalstu bērnam? ar kādu pamatojumu atteicies?
Man no jaunākā pabalsta regulāri novelk nost LV pabalsta summu, kaut no LV neesmu saņēmusi līdz šim ne santīma (arī par lielajiem bērniem - ne kapeikas)...

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Zum

from: [info]zum
date: Jul. 31., 2012 - 01:24 pm
#

Jaa, aizgaaju uz VSSA, aizpildiju standarta iesniegumu, ka veelos atteikties no beernu naudas latvijaa. Pamatojumu neatceros, bet iespejams, sakaraa ar paarcelsanos uz dziivi citaa valstii, kas buutu logjiski. Formaa E 405 uzraadaas liidz kuram datumam esmu sanjeemusi gjimenes pabalstu. Visus papiirus iesniedzu Arbaitsammt un tad peec pusotra meenesha sanjeemu pozitiivu atbildi un pilnu Vaacijas pabalstu par iepriekseejiem diviem meeneshiem.
Oj, draudzinj, Tavaa gadiijumaa nezinu. Bet, ja jau atvilka Latvijas beernu pabalstu summu, tad Tev vajadzeeja sanjemt to no Latvijas, kas atkal buutu logjiski. Vajag paintereseeties pie kaada zinoshaaka.
Es, piemeeram, atceros, kaut kad senaak pusgadu nesanjeemu beernu pabalstu un nebiiju to pamaniijusi. Veelaak, kad gaaju uz VSSA kaartot slimiibas lapu man vaicaaja, kaadeelj neesot naakusi paarrakstiit iesniegumu, visaas aviizees tas esot bijis zinjots bet man jau nebiija laika lasiit aviizes :)

Atbildēt | Iepriekšējais