« previous entry | next entry »
Feb. 16., 2012 | 08:00 pm
posted by: adelise in pajautaa

Sveiki draugi!

Man jums ir uzradušies divi jautājumi, abi saistīti ar to, lai es varētu ļoti apzinīgi izpildīt savus studenta pienākumus manā Vācijas skolā.
Pirmais - Kādi ir jūsu stereotipi/aizspriedumi/asociācijas/klišejas/pirmie iespaidi saistībā ar vāciešiem un Vāciju. Būtu labi, ja jūs to aprakstītu no pāris vārdiem līdz pāris teikumiem, un uzrakstītu/pamatotu - kāpēc tā domājat (vai domājāt) un vai tā ir izrādījusies taisnība vai tomēr jūsu stereotips/aizspriedums/asociācija/klišeja/pirmais iespaids ir bijusi maldinošs un - kāpēc. Piemēram - "Man likās, ka visi vācieši ir ļoti punktuāli, bet aizbraucu uz Vāciju un sapratu, ka tā nav, jo vācieši regulāri kavē, bet vilcieni gan ir precīzi."
Brīva vieta jūsu radošajām izpausmēm un idejām par to, kas tad jums īsti saistās ar Vāciju un vāciešiem, kāpēc un vai jūsu asociācijas ir apstiprinājušās vai bijušas maldīgas, vai - tās vēl joprojām gaida savu apstiprinājumu/noliegumu.

Otrais jautājums - varbūt, ka jums ir zināmi kādi vācieši, kas ir uzturējušies vai joprojām uzturas Latvijā un kuri varētu atbildēt uz šādu pat jautājumu tikai par Latviju un latviešiem. Variet paši iztaujāt viņus un iesniegt man tikai atbildes vai sagādāt viņu kontaktus, lai es ar viņiem varu sazināties un uzdot šo jautājumu.

Paldies!
Tags:

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {48}

Azamat Bagatov

from: [info]termostats
date: Feb. 16., 2012 - 10:07 pm
#

1. Vācieši man asociējas ar seriāliem - komisāru Reksi un Kobru, tie noteiki ir taisnības cīnītāji. Vai tā reāli ir, es nezinu.
2. Vācieši man noteikti asociējas ar autobūvi un auto lietām. Piemēram autobāņi, nu tu paskaties kartē un redzi, ka visa Vācijas teritorija ir ar tiem noklāta, nu skaisti. Par autobūvi, nu arī, man visu laiku prātā ir tas Audi sauklis "vorsprung durch technik", man nav ne jausmas, ko tas nozīmē, bet kā skan! Nu kruta. Tāpat arī VW Das Auto, nu arī tas pats. Kaut kāds pamatīgums tur ir.
3. Viss nazi stuff. Es absolūti nesaistu mūsdienu vāciešus ar nacistiem, bet es esmu ievērojis, ka vācieši šeit dalās divās daļās. Vieniem par kaut ko šajā sakarā ir kauns. Vienreiz pālī vienu vācieti sveicināju ar skaļu "heil!" un attiecīgi paceltu roku, un viņš kaut kā tā kā ne apvainojās nedaudz vai kaut kā tā, nu samulsu pat es, lai gan tajā brīdī man tas likās baigais prikols un cerēju no viņa sagaidīt tieši tādu pašu sveicienu. Otra daļa atkal šo mantojumu uztver tā veselīgi ironiski un, piemēram, uz auto līmē Luftwaffe uzlīmes un tā tālāk.
4. Kārtība (ordung, viens no tiem dažiem vārdiem, ko zinu). Man vēl ir bijusi tā laime gaidīt lielajā rindā uz Polijas / Vācijas robežas. Nu un tur bija jāgaida līdz kaut kādai apaļai stundai, kad kaut ko drīkstēs, kad atvērsies kaut kāds postenis un tā tālāk.
5. eBay.de

Atbildēt | Diskusija


Azamat Bagatov

from: [info]termostats
date: Feb. 16., 2012 - 10:14 pm
#

Vispār jau Komisārs Reksis norisinājās Vīnē, bet nu austrieši jau tādi wannabe vācieši vien ir.

Atbildēt | Iepriekšējais