pajautaa

Velojautājumi.

« previous entry | next entry »
Feb. 12., 2012 | 08:09 pm
posted by: morraa in pajautaa

1. Tātad, ir balts velosipēda rāmis un daudz citu velosipēdu krāsas palieku uz viņa + parasti ielu netīrumi, kurus ir grūti notīrīt nost.
Jautājums ir tāds - kādā veidā ko tādu var smuki notīrīt nost lai atgūtu rāmja balto krāsu vismaz tuvu oriģinālam?

2. Ir sudrabaina velosipēda ķēde nosmērēta ar silikona smēri, kura braucot pa ceļiem kļuva melna.
Jautājums ir tāds - kādā veidā lietojot parastam cilvēkam pieejamus līdzekļus ķēdei var atgriezt tās sudrabaino spīdumu?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {4}

Antuanete

from: [info]antuanete
date: Feb. 12., 2012 - 02:03 pm
#

Ir speciālie velosipēdu mazgājamie līdzekļi, piemēram, Muc-Off, vajag kādā veloveikalā nopirkt. Vienīgi tad velo ir jānes vai nu vannā vai kādā citā vietā, kur var darboties ar ūdeņiem - paņem samērcē mazgājamās vietas, ar tīrāmo līdzekli nopūš vai ar švammi, un pēc laiciņa mazgā nost.
Lai kārtīgi izmazgātu ķēdi, ir jāņem nost vai nu ar ķēdes izspiedēju vai, ja paveicās, tad kaut kur uz ķēdes ir ar rokām attaisāms posmiņš. Liek pudelē, kurā ielieta dīzeļdegviela vai WD-40 un kārtīgi krata, pēc tam skalo izlietnē un, ja vēl vajadzīgs, paberž ar birstīti. Ja neņem nost no velo, tad notīrīt būs grūtāk, varbūt no kāda var aizņemties tīrāmo mašīnīti, bet man viņas performance diez ko nepatika, noņemtu ķēdi ir izdevies nomazgāt labāk.

Atbildēt


 aizdedzies!

from: [info]sin
date: Feb. 12., 2012 - 02:03 pm
#

var močīt ar benzīnu visam pa virsu..

Atbildēt


ю

from: [info]ttp
date: Feb. 12., 2012 - 02:04 pm
#

rāmim ieteiktu radglanz, vismaz te tā saucas speciāls tīrītājs ričukiem, kas pasargā rāmi no atkārtotas nosmērēšanās kādu laiku, jābūt noteikti ekvivalentiem izstrādājumiem arī pie tevis, vēl pēc tam var mēģināt ar auto pulēšanas vasku (caurspīdīgo) uzpulēt, lai rastos aizsargārklājums.
par ķēdi grūti teikt, iespējams var lietot tīru petroleju, tai vajadzētu netīrumus izšķīdināt un noņemt, pēc tam ieeļļot ar īsto eļļu. pēdējos gadu visu laiku tā daru un ķēde ir spīdīga kā no sakuma, vnk, pēc katra lielāk izbrauciena lupatā noslauku ķēdi un ieeļļoju, lieko eļļu noņemu un aiziet. bet pirms to dari labāk pārbaudi vai nav jāmaina ķēde.

Atbildēt


Azamat Bagatov

from: [info]termostats
date: Feb. 12., 2012 - 02:11 pm
#

Tu esi tajā Japānā, ja? LV laikam vissakarīgākais variants, ja gribas tiešām smuki un nav vajadzības saglabāt uzrakstus uz rāmja, būtu to aiznest uz smilšstrūklu un pārkrāsot.

Atbildēt