pajautaa

« previous entry | next entry »
Dec. 31., 2005 | 08:31 pm
posted by: flitta in pajautaa

Šņaucamā tabaka - in Lv - legāla/nelegāla? Kāds kaifs no tās ķerams un ar ko šī kaitīgāka pa cigaretēm?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {9}

from: [info]mikstmiesis
date: Dec. 31., 2005 - 09:03 pm
#

Aizliegta ir snaucamas tabakas tirdznieciba nevis lietosana.

Atbildēt


Krapāls

from: [info]sacrifice
date: Dec. 31., 2005 - 09:07 pm
#

protams ka kaitee veseliibai.. atradu es te maajas pirms 2 gadiem pirktaas pacinjas no chehijas.. veselas 4... kkaa iepatikaas.. bet nu vairs man vinju nav.. un man nez kkaa tomeer laikam nepavelk taa tabaka.. apniik! periodiski vai shad tad ir ok :)

Atbildēt | Diskusija


flitta

from: [info]flitta
date: Dec. 31., 2005 - 10:24 pm
#

nu tad, ja jau tu tāds zinosh - kur vinju snjaucot ir jameklee tas kaifs? Biju Polijaa, uzmeeginaaju - neko nesapratu/neguvu nekādas emo. pasaki priekšā - par ko bija jāsajūsminās...

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Krapāls

from: [info]sacrifice
date: Jan. 1., 2006 - 02:10 am
#

nu vieniigais kaifs no taas tabakas.. manaa skatijumaa ir tad ja uz kaadaam minuteem 5 bish apreibsti... bet nu tad taa tabacinja jaashnjauc caur kkaadu trubinju, jo savaadaak ja taaapat bliez tad vispaar nekaadas jeegas.. iesnas tik dzeltenas.. :) un jaauztaisa 2 celinji(katrai naasinjai savs).. nu taadi kaadi 1,5 - 2,5cm garumaa, ne paaraak biezi un augsti..
p.s. - ja shnjauc chupinjas tad vairaak bliezh :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


flitta

from: [info]flitta
date: Jan. 1., 2006 - 01:27 pm
#

tas saak izklausiities peec narkoshanaas... miii un zjee.. Labaak i nesaakt...

Atbildēt | Iepriekšējais


GUTEN TAG

from: [info]darkz
date: Dec. 31., 2005 - 10:14 pm
#

kox > tabax

Atbildēt


from: [info]lil_shinoda
date: Jan. 1., 2006 - 01:31 am
#

Kaitga, tikai tādā ziņā, ja pēc tam kad Tu to šņauxi, pēc nedēļas Tev uzradīsies iesnas , tad viņas būs brūnā krāsā :))

Atbildēt


Idioteque

from: [info]schiz
date: Jan. 1., 2006 - 04:32 pm
#

Pēc likuma izriet, ka šņaucamā tabaka ir aizliegta realizācijai, t.i. izplatīšanai citu personu vidū. Aizliegta arī jebkāda veida reklāma. Tādējādi uz jautājumu izriet atbilde: personiskai lietošanai šņaucamā tabaka ir pieļaujama tikai tad, ja tas notiek stingri individuāli, to neizrādot citām personām un par notikušo procesu nestāstot (nereklamējot) un nevienam nepiedāvājot. Ja personiskai lietošanai no ārzemēm ievestā šņaucamā tabaka kādam tiek rādīta vai piedāvāta (t.i. reklamēta vai realizēta), var sekot administratīva atbildība - sods no Ls 150 līdz Ls 200 apmērā. Jautājumā par šņaucamās tabakas glabāšanu - pēc likuma ir nepārprotami: par glabāšanu var uzlikt sodu (t.i., varētu teikt: lietot drīkst, glabāt - nedrīkst). Pagaidām gan Latvijas praksē sodi par šņaucamās tabakas glabāšanu nelielos daudzumos nav uzlikti. Jautājumu iesniedzējam varētu ieteikt neiekļūt tiesību sargājošo iestāžu uzmanības lokā, lai tām nerastos vajadzības veidot šī likuma piemērošanas praksi. Bet gadījumā, ja problēmas tomēr rodas, labprātīgi nodot varas iestādēm uzglabāto šņaucamo tabaku. Vislabāk tomēr nesmēķēt un arī nelietot šņaucamo tabaku. Šņaucamā tabaka ir daudzkārt kaitīgāka veselībai nekā parastā tabaka. No Administratīvo pārkāpumu kodeksa: 166.20 pants. Tabakas izstrādājumu uzglabāšanas un realizācijas noteikumu pārkāpšana Par nemarķētu vai normatīvo aktu prasībām neatbilstoši marķētu tabakas izstrādājumu uzglabāšanu, realizāciju vai nodošanu realizācijai, izņemot normatīvajos aktos paredzētos gadījumus, -uzliek naudas sodu fiziskajām personām no simt piecdesmit līdz divsimt latiem, konfiscējot šos tabakas izstrādājumus vai bez konfiskācijas, bet juridiskajām personām - līdz tūkstoš latiem, konfiscējot šos tabakas izstrādājumus vai bez konfiskācijas. (2003.gada 13.marta likuma redakcijā) No "Tabakas likuma": Ar grozījumiem, kas izsludināti līdz 2004.gada 29.janvārim. Par tabakas izstrādājumu realizācijas, reklāmas un lietošanas ierobežošanu (Likuma nosaukums 1999.gada 14.oktobra likuma redakcijā, kas stājas spēkā no 10.11.99.) 5.pants. Tabakas izstrādājumu ražošanas, realizācijas un izlaišanas brīvam apgrozījumam ierobežojumi Aizliegts: 1) realizēt šņaucamo un košļājamo tabaku; 7) realizēt tabakas izstrādājumus orālai lietošanai. (30.10.2003. likuma redakcijā /skat. "Pārejas noteikumi" 5.punktu/) Likums nosaka līdz 2004.gada 30.septembrim pārejas periodu. Tādējādi līdz šim termiņam nebūtu jābaidās no soda par šņaucamās tabakas uzglabāšanu. Ieteiktu interesentiem pēc 30.09.sekot iespējamām izmaiņām pieminētajos likumos.

no http://www.narcomania.lv/?catid=11&sadala=12&fails=1

Atbildēt | Diskusija


flitta

from: [info]flitta
date: Jan. 2., 2006 - 03:20 pm
#

hee, šo es jau ar biju izlasiijusi. Nē, nē - es ar tādiem draņķiem nepinos. es tik nesaprotu - tik Lv šī aizliegta? es, personīgi, no tāda mēsla neko neieguvu. nu varbūt vaidzēja vairāk kā tik vienu reizi, bet tik un tā - sūds, kas sūds...

Atbildēt | Iepriekšējais