jautājums gīkiem - kā uzlādēt hp ipaq hx2110, ja nav kabeļa?

« previous entry | next entry »
Jan. 15., 2012 | 05:38 pm
posted by: blieztunmaukt in pajautaa

ir manās rokās iekritis hp ipaq hx2110, bez pričendāļiem un bez nekādas infas, vai ejošs. šausmīgi gribas uzlādēt baču, lai vismaz varētu mēģināt ieslēgt.

bača ir 3.7V Li-Ion, bilde zem lj-cut.


sakiet, godātie cibas gīki, vai tā ir laba doma šo baču mēģināt lādēt caur nokia 1202 telefona aparātu, kura BL-4C bača arī ir 3.7V Li-Ion?



mulsina, ka ipaq bačai ir kopā 7 kontakti. lādējama tā ir, kā nojaušu, ar visas šīs kontaktu rindas malējiem kontaktiem (skatīt attēlu); pārējie pieci, kā noprotu, lādēšanā īsti nepiedalās. nokias BL-4C bačai savukārt ir 3 kontakti, no kuriem ar + un - ir atzīmēti malējie. lādēt grasos, no nokias izņemot baču un ar 2 vadiem pieslēdzot nokiai ipaq baču pie attiecīgajiem kontaktiem.

it kā jau nebūtu šausmīgi žēl nejauši nodedzināt kādu no eksperimenta sastāvdaļām, un tomēr, sakiet, vai es grasos rīkoties prātīgi?




# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {8}

LorDRameX

from: [info]lordramex
date: Jan. 15., 2012 - 07:48 pm
#

spizdjil!

ka citadaak var iekrist rokas devais bez prichendaaljiem :D

Atbildēt | Diskusija


from: [info]blieztunmaukt
date: Jan. 16., 2012 - 12:04 am
#

ja vien buutu iespeejams kaut ko tik vecu nozagt

Atbildēt | Iepriekšējais


Aizliegts Viljams

from: [info]aizliegts_v
date: Jan. 15., 2012 - 09:26 pm
#

Pievienojos par bildi.

Par ideju - visai nelaba, var sanākt arī nodedzināt bateriju visai burtiski. Vai uzspridzināt, kas nav mazāk ekstrēmi. Šīm baterijām nav iebūvēta procesora, kā laptopu Li-Ion baterijām, uzlādi vada pati ierīce, kur baterija liekas iekšā.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]blieztunmaukt
date: Jan. 16., 2012 - 12:16 am
#

ja reiz nekaadas uzlaades kontroles iekshaa nav, kas tad tur veel var buut? kaada funkcija ir tiem paareejiem kontaktiem (kaa ipaq, taa nokijai), un cik liela ir iespeeja, ka pluss un miinuss tieshaam ir maleejiem kontaktiem, atbilstoshi uzliimei (nokijas bachai ir liidziigi, slinkums guugleet bildi)?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Aizliegts Viljams

from: [info]aizliegts_v
date: Jan. 16., 2012 - 01:59 pm
#

Termodevējs, piemēram. Viena no pazīmēm, ka uzlāde iet uz beigām, ir uzsilšana, tad lādētājs samazina lādēšanas strāvu. Vai atslēdz pavisam, ja paliek pārāk silti.
Kuri kontakti, kurām vajadzībām, nav ne jausmas, parasti ir malējie, bet vienota standarta nav.

Atbildēt | Iepriekšējais


Entitious

from: [info]unknown_entity
date: Jan. 15., 2012 - 10:04 pm
#

ja ir testeris, nomēri, starp kurām kājām ir lielākā potenciālu starpība. Uz tām pašām kājām visdrīzāk tad var arī gāzt virsū kādus 4-4.5V, paralēli mērot. Kad spriegums ir pacēlies uz kādiem 4V, vajadzētu būt ok

Atbildēt | Diskusija


from: [info]blieztunmaukt
date: Jan. 16., 2012 - 12:15 am
#

naff testera. bet rodas jautaajums, kaada funkcija ir tiem paareejiem kontaktiem (kaa ipaq, taa nokijai), ja reiz, kaa aizliegts_v informee, baterijaa pashaa nekaadas uzlaades kontroles iekshaa nav? kas tad tur veel var buut?
un cik liela ir iespeeja, ka pluss un miinuss tieshaam ir maleejiem kontaktiem, atbilstoshi uzliimei (nokijas bachai ir liidziigi, slinkums guugleet bildi)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Entitious

from: [info]unknown_entity
date: Jan. 16., 2012 - 12:48 am
#

Ātrumā pagūglēju, neatradu servisa manuāli, patlaban nav vēlmes iedziļināties. An educated guess būtu: tiek izmantots standarta konnektors uz dažādiem korpusiem. Atsevišķiem modeļiem varbūt ir kādi sensori vai dažādu spriegumu izvadi uz dažādām kājām truli caur rezistīvo sprieguma dalītāju.
Sūdīgi, ja gribas ķimerēties ar elektroniku, bet nav pat testera :D Katrā ziņā, ja nav žēl nosvilināt kautko, vari maukt pie sava +5V lādētāja kaut vai pa taisno caur kādu diodi.

Atbildēt | Iepriekšējais