« previous entry | next entry »
Dec. 1., 2011 | 03:41 pm
posted by: anilirem in pajautaa

Vai ir kāda konkrēta temperatūra (standarts) prastajām Mora gāzes plītīm? Vai varbūt ir vienots standarts gāzes plītīm (ja, jā, tad kāds) un es varu likties mierā?

Rudenī cepu ābolmaizītes un vēl šo to un uz viņu "superīgā" termometra ir atzīmes no viens līdz trīs, nekāda cipara par to, cik ir grādi - ej nu saproti (iebāz galvu iekšā) un pārbaudi, kāds tur tas siltums ir. Dokumentāciju skatījos - ne vārda par grādiem, gūgloju pat modeli - nekā. Es ir izmisis :(

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {9}

smille

from: [info]smille
date: Dec. 1., 2011 - 03:45 pm
#

Iesaku nopirkt plīts termometru, jo tie gāzes kloķi mēdz būt gana neprecīzi pat visai jaunām plītīm un itkā viena un tā pati pozīcija var radīt dažādas temperatūras plītī.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]anilirem
date: Dec. 1., 2011 - 03:47 pm
#

vai dieniņās! es par parasto biju aizdomājusies, iedomājos, ka tā māju var uzlaist gaisā, bet cik tie plīts termometri maz piķo? bez tam, gadu laikā, mājā dzīvojošie rukši matēto daļu ir aizcūkājušie ciet un pat ar vislabāko tīrīšanu man neizdevās noņemt tos traipus - vobšen, cauri maz ko var saskatīt, kāda jēga ta man viņu ielikt.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


smille

from: [info]smille
date: Dec. 1., 2011 - 03:59 pm
#

Es pirku par kādi 6-7 lati, laikam Rito, neko liela izvēle nebija. Ja caur durtiņām neredzi, tad tak tāpat virināsi durvis, lai nočekotu kādā stāvoklī gatavojamais - drusku jau padzisīs, bet ja necep neko trauslu, tad nav tik traki.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]anilirem
date: Dec. 1., 2011 - 03:49 pm
#

vēl kāds jautājums, tik nesen izdomāju nodarbošanos - ķertais pavārs, tad nu es neko no fizikas un tiripiri nesaprotu (bet labi, ka nevienu vēl neesmu noindējusi), vai maz virināt to plīti cepšanas laikā var? cik strauji krītas temperatūra :)?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]dzeina
date: Dec. 1., 2011 - 04:05 pm
#

vienīgā ēdamlieta, kam totāli kaitē plīts durtiņu virināšana, ir Vecrīgas. Pārējam neko diži neskādē.

Atbildēt | Iepriekšējais


Antuanete

from: [info]antuanete
date: Dec. 1., 2011 - 04:06 pm
#

Vienīgais, kam nevar virināt plīti, ir vēja kūkas :) Un kaut kādi suflē un citi smalkumi, pie kuriem droši vien pat nedomāji ķerties :) Citādi - parasti virina plīti, lai pabakstītu ar kociņu un pārbaudītu gatavību, nekas slikts nenotiek.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]anilirem
date: Dec. 1., 2011 - 04:08 pm
#

Paldies :)!

Atbildēt | Iepriekšējais


--

from: [info]ripp
date: Dec. 1., 2011 - 03:50 pm
#

maksimālā temperatūra gāzes plītīm ir +/- 275 grādi. nu, starp 250 un 270. tad nu rēķini. augstākais uguns - tik, uz pusi zemāks, uz pusi vēsāks. pie plītīm bez atzīmēm var tīri labi piešauties, vien jāņem talkā loģika un pirmās reizes uzmanīgi jāvēro kas un kā notiek. Kad dzīvoju ar 50 gadus vecu gāzes plīti, bez jebkādām atzīmēm, cepot saldākas lietas liku 2/3 uguni. Lielākam gaļas gabalam mazliet mazāk. nu un tādā galā.

Atbildēt | Diskusija


smille

from: [info]smille
date: Dec. 1., 2011 - 04:01 pm
#

Varu apstiprināt par maksimālo t - manējai gāzes plītij ir pārbaudīts ar to plīts termometru. Kādreiz vecajai trīsriņķu plītij iztikām bez nekādiem termometriem, bet tagadējai nevar redzēt cik liela ir liesma un kloķis tāds ļurkans, tāpēc iegādāju un noder.

Atbildēt | Iepriekšējais