Piparkūkas.

« previous entry | next entry »
Dec. 20., 2005 | 03:35 pm
posted by: valium in pajautaa

Cik ilgi un kādā t° jācep piparkūkas?
No kā gatavo piparkūku glazūru?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {8}

Antuanete

from: [info]antuanete
date: Dec. 21., 2005 - 03:39 pm
#

Cep, kamēr sāk stipri smaržot (bet ne pēc piedeguma!) un mazliet ir uzpūtušās un apbrūnējušas. Tad atstāj aukstumā sacietēt. Temperatūra - samērā liela :)
Glazūru taisa no olas baltuma, kas saputots ar pūdercukuru.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]valium
date: Dec. 21., 2005 - 03:43 pm
#

~cik liela t°? Un cik ilgi? Olu baltums un pūdercukurs kādos daudzumos?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Antuanete

from: [info]antuanete
date: Dec. 21., 2005 - 03:47 pm
#

T° varētu būt ao 220 grādi. Ilgums - nav ne jausmas, ilgi nav, tāpēc jāorientējas pēc izskata un smaržas :) Uz pannas piparkūkas vēl būs pamīkstas, bet tas nekas, jānes atdzesēt un ir gatavs.
Attiecības gan nepateikšu, nekad nav izdevies to glazūru pienācīgi uztaisīt :(

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Envija

from: [info]envija
date: Dec. 21., 2005 - 03:51 pm
#

piparkūkām 220 grādi ir pa daudz. Pietiek arī ar 200, un arī tad jāskatās, kāda mīkla, vai nav par daudz. Jo pietiekami plānas piparkūkas augstā temperatūrā sadeg, nevis izcepas.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]valium
date: Dec. 21., 2005 - 03:51 pm
#

Paldies! :)

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]ladumdam
date: Dec. 21., 2005 - 03:52 pm
#

par piparkūku glazūru [no "Ievas"] : "glazūru pagatavo, vienu olas baltumu stingrās putās saputojot ar 150 -180 g pūdercukura un puscitrona sulu. Ar rokas putotāju glazūra jāputo ~ pusstundu, citādi glazūra nebūs pietiekami bieza un izplūdīs. Putošanas beigās pievieno pustējkaroti kartupeļu cietes glazūras stingrībai."

Atbildēt | Diskusija


from: [info]valium
date: Dec. 21., 2005 - 03:53 pm
#

Lieliski! Paldies! Tieši šo informāciju jau kādu labu laiku meklēju :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]ladumdam
date: Dec. 21., 2005 - 03:55 pm
#

paldies tev ar' par atbildi manam jautājumam! :)

Atbildēt | Iepriekšējais