pajautaa

Rasistiskais Piens

« previous entry | next entry »
Aug. 18., 2011 | 09:22 am
mood: Mazliet aizkaitinājums
posted by: atheist in pajautaa

Kopš kuriem laikiem "Pienā" šķiro pie iekšā laišanas - esi vietējais vai neesi? Vakar daži ERASMUS draugi netika iekšā, jo tiem esot teikts, ka visas vietas esot aizņemtas un tikai vietējos laižot iekšā, bet tai pašā laikā krievietes (arī viesstudentes) sastāstīja, ka esot vietējās, piecus gadus te dzīvo, tikai latviešu valodu vēl nemāk un šīs bija gatavi ielaist tā, ka nemetās. Tad latviski nerunājoši krievi arī pilnīgi mierīgi skaitās vietējie? Vai tas vispār tā oficiāli (likumos bla bla bla) ir atļauts, ka laiž iekšā pēc tautības?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {86}

Karstā latviete

from: [info]implozija
date: Aug. 18., 2011 - 02:43 pm
#

lieta tāda, ka viņi tur cenšas saglabāt autentisku atmosfēru, nepieļaujot, lai turiene pārvērstos par "Esīti" ar tūristiem, kuri iet tur sakoļīt čiksas vakaram. jā, varbūt ir reizēm grūti uz aci nošķirt viena veida ārzemniekus no otriem, bet es ar saviem ārzemju draugiem esmu vienmēr tikusi iekšā, ejot iekšā grupā ar saviem draugiem - tipa, mēs viņiem apkārt, šamie pa vidu, un tad iekšālaidējiem ir skaidrs, ka tie ir "mūsējie" un nevis kaut kādi random koļītāji :)

par krievu tūristiem - nu ja, gan jau nodomāja, ka vietējie krievi

Atbildēt | Diskusija


Atheiste

from: [info]atheist
date: Aug. 18., 2011 - 05:11 pm
#

Lai padarītu to visu dramatiskāku - no visas 6 cilvēku kompānijas tikai viens no viņiem bija vīriešcilvēks. Tad tās "tūristes", kuras patiesībā ir normāli cilvēki, kas vēl vismaz pus gadu te atradīsies, lai mācītos, būtu tās koļītājas? Ja Esīti tik dikti gribētos, tad tur vien pa taisno dotos :) Tad gan laikam būs jāmēģina vest tos cilvēkus arī šitā iekšā :D

Atbildēt | Iepriekšējais