Olu baltumi
« previous entry | next entry »
Mar. 12., 2011 | 04:37 pm
posted by: dzjazhui in pajautaa
Šodien sataisīju olu liķieri. Pāri palika 6 olu baltumi. Paratsi šādos gadījumos samaistaroju beze cepumus, bet nu šoreiz gribas kaut ko citu. Visas acis izskatīju, nevaru atrast neko interesantu un garšīgu (lasīt saldu)ko var sataisīt.
Varbūt ir kādam laba ideja?
Varbūt ir kādam laba ideja?
from:
planeeta
date: Mar. 12., 2011 - 07:55 pm
#
Atbildēt
from:
digna
date: Mar. 12., 2011 - 11:28 pm
#
1)Sambuks. Sakuļ olbaltumus gandrīz pavisam gatavus, tad pievieno savu iecienītāko ievārījumu (tā, lai rezultāts būtu labi salds) un kuļ, līdz izveidojies ļoti gaisīgs un visai stingrs "muss" (ģeniāls vārds :D) Šķīvīšos lej pienu un tajā liek lielu karoti (cik lielu grib) sambuka. Ēd gardu muti.
2)Plātsmaižkūciņa. Pagatavo ko līdzīgu smilšu mīklai (piem., sviests, milti (mazliet vairāk par sviestu), kāda ola, cukurs, ja grib mīkstāku - mazliet sodas vai cepamā pulvera), pa virsu izkārto mizotus, iztīrītus un smalki sagrieztus āboļus (var arī kādu citu augli pēc izvēles, nu, piemēram, persikus), pacep. Kamēr cep, tikām stipri sakuļ tos baltumus ar cukuru, neilgi pirms kūciņas gatavības uzlej visam vienmērīgi pa virsu, cep, kamēr augšiņa apbrūnē. Interesantumam tos baltumus var nevis plikus tur liet, bet pirms tam sajauktus ar putukrējumu (būs cita konsistence un krēmīgāka garša), vai cirtona sulu utt.
Atbildēt | Diskusija
from:
dzjazhui
date: Mar. 13., 2011 - 10:14 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from:
digna
date: Mar. 13., 2011 - 11:55 am
#
(Sambuks, man personīgi, vislabāk ar aveņu ievārījumu garšo.. ;) )
Atbildēt | Iepriekšējais