pajautaa

Atteikšanās no kristības

« previous entry | next entry »
Mar. 3., 2011 | 04:26 pm
posted by: vilkate in pajautaa

Nupat te bija jautājums par baznīcu, tāpēc atcerējos šo lietu, kas savulaik interesēja - ja ir vēlme, lai ieraksts par mani tiktu dzēsts no "kristāmgrāmatas" baznīcā/draudzē, kur agrā bērnībā tiku kristīta, kā tas ir izdarāms? Varbūt kādam ir pieredze šajā procesā? :)
Tags:

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {31}

from: [info]digna
date: Mar. 3., 2011 - 08:01 pm
#

Kādā konfesijā Tu esi kristīta?

Reku, te par luterāņu izslēgšanu no draudzes:
"Izslēgšana no Baznīcas notiek reti. Tam par pamatu var būt smagi grēki vai maldu mācības sludināšana, atteikšanās atgriezties un grēkus nožēlot. Izslēgšana no draudzes reizē nozīmē izslēgšanu no Baznīcas. Tas nozīmē, ja mani izslēdz no draudzes, tad nevaru iestāties citā luteriskajā draudzē, pozitīvi neatrisinot problēmas, kuras bijušas par iemeslu izslēgšanai. Par katru izslēgšanas gadījumu draudzei jāziņo Konsistorijai.
Tomēr draudzēs salīdzinoši bieži notiek atskaitīšana no draudzes locekļu saraksta. No draudzes formāli atskaita tos, kuri

- Vismaz vienu gadu nav saņēmuši Svēto Vakarēdienu
- Vismaz divus gadus nav draudzei devuši ikgadējo ziedojumu"

Domāju, ka šādā gadījumā var mierīgi iet uz baznīcu, sacīt, ka Tava reliģiskā pārliecība ir, piemēram, džainisms un Tu to sludini :D, pasaki, ka vēlies pārtraukt oficiālos sakarus ar kristīgo baznīcu un atsakies "atgriezties un grēkus nožēlot".

Atbildēt | Diskusija


vilkate

from: [info]vilkate
date: Mar. 3., 2011 - 08:31 pm
#

Katolis iekš drūmākā katoļu midzeņa.
Atbilde jebkurā gadījumā izskatās viena - prakse reta vai neeksistējoša, jāiet parunāties uz kristāmiestādi, un, visticamāk, viss attiecas tikai uz izslēgšanu no draudzes, ja vien nenovākšu mācītāju un nesākšu ar to lepoties, jo tad var laimēties ar izslēgšanu no baznīcas. :D

Un neuztveriet šo pārāk nopietni, dārgie ļaudis, kas tik ļoti raizējas par to, kas un ko man nozīmē. Vienkārši interesējos par baznīcas birokrātiju no šīs puses.

Atbildēt | Iepriekšējais