pajautaa

Asuškas

« previous entry | next entry »
Jan. 24., 2011 | 07:08 pm
posted by: dzjazhui in pajautaa

Agrā bērnībā atceros, ka vecmamma gatavoja asuškas - garenas mazas batmaizītes ar piena un saldā krējuma mērcīti.
Skatos tagad netā, bet īsti nevaru atrast īsto recepti. Mana vecmamma nelika klāt biezpienu un rūgušpienu cik atceros. Varbūt kāds zina kā īsti taisa?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {9}

Idioteque

from: [info]schiz
date: Jan. 24., 2011 - 08:24 pm
#

man mājās ašuškas kakraz no biezpiena

Atbildēt | Diskusija


Idioteque

from: [info]schiz
date: Jan. 24., 2011 - 10:20 pm
#

http://www.receptes.lv/receptes/asuskas/

te ar ir gan biezpiens gan rūgušpiens
man liekas, ja nav šo sastāvdaļu, tad nevar saukties par ašuškām

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


jaz ui

from: [info]dzjazhui
date: Jan. 25., 2011 - 10:19 am
#

njaaa... es lasīju šo recepti, bet skiet, ka biezpiena tomēr nebija.

Atbildēt | Iepriekšējais


nova

from: [info]nova
date: Jan. 24., 2011 - 08:42 pm
#

pie mums šos sauca par sirņikiem un taisīja no biezpiena

Atbildēt | Diskusija


Skabičevskis

from: [info]begemots
date: Jan. 24., 2011 - 09:43 pm
#

tie jau biezpiena plācenīši, ne? šeit, šķiet, runa par maizītēm.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Idioteque

from: [info]schiz
date: Jan. 24., 2011 - 10:16 pm
#

nē galīgi nē
tādi mazi rombiņi šitie

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


jaz ui

from: [info]dzjazhui
date: Jan. 25., 2011 - 10:21 am
#

Varētu uztaisīt laikam no parastās baltmaizes mīklas, tik bail, ka nav dir** darbs un materiāls :)
Bet, paldies, vienalga :)

Atbildēt | Iepriekšējais


Envija

from: [info]envija
date: Jan. 25., 2011 - 11:03 am
#

Bija vienā žurnālā Labu apetīti, doma bij izcep rauga mīklas bulciņas, tad liek traukā, pārlej ar sviesta un saldā krējuma+piena maisījumu un vēlreiz liek cepenē, kamēr izsilušas.

Atbildēt | Diskusija


jaz ui

from: [info]dzjazhui
date: Jan. 25., 2011 - 12:05 pm
#

burrrvīgi!!!! Paldies, liels, tā izklausās īstā!!!!

Atbildēt | Iepriekšējais