pajautaa

PVN rēķins

« previous entry | next entry »
Nov. 1., 2010 | 11:08 pm
posted by: flitta in pajautaa

Labvakar, šjienieši! Grāmatvedība nav mans lauciņš, sakiet lūdzu - vai PVN rēķins ir tā pati pavadzīme, jeb tas ir pilnīgi kas cits? Kas ir parastais PVN rēķins un kas ir vienkāršotais (nu darījumiem LV zem 100 LS) PV rēķins? Ceru uz kādu apgaismojošu atbildi. Paldies, dārgie!

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {5}

fadu

from: [info]fadu
date: Nov. 1., 2010 - 11:26 pm
#

Lai dokuments tiktu atzīts par PVN rēķinu, kas dod tiesības izdarīt priekšnodokļa atskaitījumus, nodokļa rēķinā ir jābūt likuma "Par pievienotās vērtības nodokli" 8. panta 5.1 daļā noteiktajiem rekvizītiem, bet par darījumiem iekšzemē, kuru vērtība bez nodokļa ir mazāka par 100 latiem, - likuma 8. panta sestajā daļā norādītajiem rekvizītiem. Savukārt likuma "Par grāmatvedību" 7. pants nosaka, ka grāmatvedības reģistros nedrīkst izdarīt ierakstus, kuri nav pamatoti ar attaisnojuma dokumentu

Atbildēt | Diskusija


flitta

from: [info]flitta
date: Nov. 1., 2010 - 11:35 pm
#

mu, tātad- ta var būt tā pati pavadzīme, ja tur ir visi tie rekvizīti sarakstīti, vai ne?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


fadu

from: [info]fadu
date: Nov. 1., 2010 - 11:46 pm
#

ugu - precei - pavadzīme; pakalpojumam - rēķins

Atbildēt | Iepriekšējais


fadu

from: [info]fadu
date: Nov. 2., 2010 - 12:17 am
#

Darījumos iekšzemē, kuru vērtība bez PVN ir mazāka par 100 latiem, par nodokļa rēķinu var izmantot dokumentu, kurā uzrādīta šāda informācija:
1.1. preču nosūtītāja vai pakalpojuma sniedzēja nosaukums (fiziskajai personai – vārds, uzvārds), juridiskā adrese (fiziskajai personai – deklarētā dzīvesvieta), kā arī VID piešķirtais ar PVN apliekamās personas reģistrācijas numurs;
1.2. preču vai pakalpojumu saņēmēja nosaukums (fiziskajai personai – vārds, uzvārds), juridiskā adrese (fiziskajai personai – deklarētā dzīvesvieta), kā arī VID piešķirtais ar PVN apliekamās personas reģistrācijas numurs;
1.3. preču nosaukums un daudzums vai pakalpojumu veids un apjoms;
1.4. preču cena un vērtība vai atlīdzība par sniegtajiem pakalpojumiem;
1.5. PVN likme un aprēķinātais PVN;
1.6. nodokļa rēķina izrakstīšanas datums.
2. Par nodokļa rēķinu var izmantot arī no apliekamās personas saņemto kases čeku, ja tajā sniegta šīs apakšnodaļas 1.punktā uzskaitītā informācija.

3. Ja kases čekā nav norādīta visa šīs apakšnodaļas 1.punktā minētā informācija, kases čekam pievieno attaisnojuma dokumentu, kurā ir norādīts kases čeka datums un numurs un šīs apakšnodaļas 1.punktā minētie rekvizīti. Par nodokļa rēķinu izmanto čeku kopā ar attaisnojuma dokumentu.
4. Lai čeku kopā ar attaisnojuma dokumentu varētu izmantot par nodokļa rēķinu, attaisnojuma dokumentā papildus šīs apakšnodaļas 1.punktā minētajiem rekvizītiem norāda čeka numuru.

5. Attaisnojuma dokumentu preču piegādātājs (pakalpojuma sniedzējs) izraksta pēc pircēja (pakalpojuma saņēmēja) pieprasījuma divos eksemplāros – pirmo izsniedz preces pircējam (pakalpojuma saņēmējam), otrais paliek pie preču piegādātāja (pakalpojuma sniedzēja).

6. Ja iekšzemē veic darījumus, kuru vērtība bez PVN ir mazāka par 20 latiem, tad nodokļa rēķinā no šīs apakšnodaļas 1.punktā uzskaitītās informācijas var nenorādīt preču vai pakalpojumu saņēmēja:
6.1. nosaukumu (fiziskajai personai – vārdu, uzvārdu);
6.2. juridisko adresi (fiziskajai personai – deklarēto dzīvesvietu);
6.3.VID piešķirto ar PVN apliekamās personas reģistrācijas numuru.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


flitta

from: [info]flitta
date: Nov. 2., 2010 - 12:49 am
#

paldies!

Atbildēt | Iepriekšējais