« previous entry | next entry »
Okt. 29., 2010 | 04:29 pm
posted by: dzeina in pajautaa

Kuras plītsvirsmas/ cepeškrāsnis ir vislabākās/ ērtākās lietošanā? Ceru sagaidīt atbildes no pašu pieredzes.
Prasības - visparastākās. Gatavoju visu iespējamo un ļoti regulāri.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {29}

Envija

from: [info]envija
date: Okt. 29., 2010 - 05:23 pm
#

Ņem gāzes ar elektrisko, citādi bieži gatavojot el./indukcijas virsmas ēd ap 15-17LS elektrības mēnesī :(

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Strēlniece

from: [info]str
date: Okt. 29., 2010 - 05:26 pm
#

indukcija - stipri mazāk par elektrisko ēd
/ kas gan tur ir jāgatavo!!!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Envija

from: [info]envija
date: Okt. 29., 2010 - 05:32 pm
#

par indukciju nepateikšu - šitā info no kolēga, elektriskā virsma gan, toč tik daudz ēd, katru dienu gatavo vismaz 2x siltu ēdienu - tā arī salasās. parēķini pati: http://www.latvenergo.lv/portal/page?_pageid=73,56651&_dad=portal&_schema=PORTAL
Ja izvēlas tikai plīts virsmu :)

Atbildēt | Iepriekšējais


:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Okt. 29., 2010 - 05:29 pm
#

tas tā - ja gāze ir pieejama ;)

indukcija ir ļoti optimāls variants - draudzīgs bērniem un mājdzīvniekiem, ekonomisks (lūdzu nejaukt ar parasto elektrisko) utt.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]dzeina
date: Okt. 29., 2010 - 05:30 pm
#

Teoriju es labi zinu, esmu savulaik par to atrakstījusies. Mani interesē praktiskā puse.
Un Envijas minētais elektrības rēķins mani totāli samulsināja.

Jā, gāze ir pieejama.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Okt. 29., 2010 - 05:37 pm
#

varbūt nedaudz jauc indukciju ar keramisko plīti/virsmu?

indukcija ir ekonomiska, neuzkarst (tikai, kā jau augstāk rakstīja, tik, cik no paša katla utt.

indukcijas princips ir "magnēts" - resp. katliem/pannām jābūt tādiem, kam piekjeras magnēts pie dibena ;), jo plīts strādā pēc savādāka principa, ka parastā elektriskā...

te atradu tādu rakstu, kas izskaidro sīkāk: http://www.accentatehnika.lv/lv/jaunumi/37/

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]dzeina
date: Okt. 29., 2010 - 05:38 pm
#

ES ZINU, KAS IR INDUKCIJA!!!

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]dzeina
date: Okt. 29., 2010 - 05:39 pm
#

atvaino, ka bļauju :D
Bet situācijā, kad pilnīgi negaidīti, neplānoti esi palicis bez plīts vispār un uz kaut kā ēst ir jāgatavo, nervi bik netur.

Indukcijas nederēs arī tāpēc, ka pietiks jau ar neplānotajiem tēriņiem jaunai plītij, iepirkt vēl kaudzi jaunas pannas utml es šobrīd negrasos.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Okt. 29., 2010 - 05:44 pm
#

labi - skaidrs...
tad varbūt no otra gala jautāt sākt vajadzēja..

līdzekļi tādi un tādi, ir pieejams tas un tas, jaunas pannas un katlus nepirkšu, tāpēc indukciju nepiedāvāt..

un varētu iztikt bez liekas bļaušanas..

izteicu tikai savu pieredzi, jauku vakaru...

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]dzeina
date: Okt. 29., 2010 - 05:45 pm
#

es uzsprāgu, jo tu pieņēmi, ka es varētu nezināt, kas ir indukcijas plīts :D

Atbildēt | Iepriekšējais


:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Okt. 29., 2010 - 05:41 pm
#

p.s. par elektrības rēķinu - nu mana indukcija rij kudiš mazāk, kā parastā elektriskā (un gatavoju tagad daudz biežāk un ilgāk, kā agrāk)...
par gāzi nekomentēšu - nav izmaksu pieredzes te lv.. profesionālai virtuvei - gāze droši vien ir labāka/ērtāka gatavošanai, tīrības ziņā - nu nja - jārēķinās, ka visa telpa būs lipīgu nosēdumu pilna un regulāri beržama (labs nosūcējs varētu palīdzēt ;)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]dzeina
date: Okt. 29., 2010 - 05:42 pm
#

Gāze man ir bijusi pēdējos 4,5 gadus šajā virtuvē. Ar nosēdumiem nav tik traki.

Atbildēt | Iepriekšējais


labils

from: [info]labils
date: Okt. 29., 2010 - 06:27 pm
#

ņihuhja nenika gāze profesionālai virtuvei nav labāka, tīrīšana ir sāpes pakaļā augstākā mērā piņķerīga, netikai plīts, bet arī katli un pannas. tad vēl karstuma regulēšana tāda baigi intuitīva un ja panna/katls tāds paplānāks, tad arī nevienmērīgi silda un kas tur vēl..

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Okt. 29., 2010 - 06:38 pm
#

nu nez - uz atklātas liesmas gatavot ēdienus profesionali ir kudiš kvalitatīvāk un ērtāk... visas smalkās nianses, specialās temp. konkrētiem ēdiem utt utjp. - nevar salīdzinat ar ellektrisko... da kaut wokpanna - kas ir elektriskaa plīts tai, salīdzinot ar atklatu liesmu kuru vari kontrolēt kaut pa sekundei usw.

vot par tīrīšanu - 100% piekrītu..

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


labils

from: [info]labils
date: Okt. 29., 2010 - 06:50 pm
#

akjā vokpanna, piemirsās. tur dzīvā uguns labāk.

ka tā baigi iesprings par ideālo virtuvi ideālai gatavošanai ta tur pienākās vieta visādām uzpariktēm. pēdējā virtuvē, kur es strādāju tā pa nopietnam bija dalītā plīts kur 2/3 bija elektriskā virsma un 1/3 ar gāzi. ideaļņiks.

Atbildēt | Iepriekšējais


:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Okt. 29., 2010 - 05:31 pm
#

/pārlasīju - laboju rakstīto - izskatās gāze ir pieejama../

Atbildēt | Iepriekšējais