pajautaa

« previous entry | next entry »
Okt. 22., 2010 | 03:30 pm
posted by: blutzeuge in pajautaa

padalieties ar pieredzi ar KINDL readeriem. Vai vērts pasūtīt? Galvenais- vai saturs ir oblogāti jāpērk? Kā ar vienk. pdf un word doc lasīšanu?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {3}

Viņa Gaišība

from: [info]kautskis
date: Okt. 22., 2010 - 03:56 pm
#

doc ir jākonvertē uz kādu formātu, ko kindle saprot. Bet process ir ātrs un nesāpīgs, elementāri izdarāms.

Ar pdf ir ķēpīgāk. pdf bēda tā, ka viņam ir noteikts lappuses izmērs, un kindle mēģinās to lappusi attēlot pilnībā, bet ekrāns būs par mazu. Tas ir, iedomājies, ka A5 formāta lapu samazina līdz pastkartes izmēriem -- tā izskatās pdf uz kindles. Burti sīciņi, grūti salasīt. Pēc idejas arī var pārtaisīt uz kindlei saprotamākiem formātiem. Vai sagriezt ekrānu horizontāli -- neredzēsi visu lapu, bet tā daļa, ko redzēsi, būs salasāma.

Un vēl ar kindli ļoti ērti lasīt gaŗus tekstus internātos. Viņai ir vaifai, un tad ir elementāri -- pieslēdzies, atver to lapu, ko gribi, un iekārtojies iecienītākajā krēslā, nevis sēdi pie kompja.

Katrā ziņā pirkt saturu nav obligāti, lai gan tas ir daudz vienkāršāk.

Vai ir jēga pirkt? Ņemot vērā, ka kindle tagad ir aplam lēta, es teiktu, ka jā, ja daudz sanāk lasīt. Ir jau visnotaļ ērti, lai arī paiet laiks, kamēr pierod. Ekrāns ir ļoti labs, acis nenogurst, lasīt var visur un baterija tur ļoti ilgi. Pie mīnusiem tas, ka ekrāns tomēr pamazs, ar citu formātu uzlikšanu jāpaķēpājas un ekrāns joprojām nav kā balta papīra lapa -- drīzāk tāda stipri pelēcīga.

Atbildēt


galvenais hipo

from: [info]daria
date: Okt. 22., 2010 - 04:02 pm
#

par saturu - var izmantot arii project Gutenberg. Kas nav jaapeerk. Lai gan pirkshana, protams, ir pats eertaakais.

Atbildēt


from: [info]crash_and_burn
date: Okt. 22., 2010 - 06:00 pm
#

Man ir šitāds: sony prs-505

Lasās no viņa labi, līdz šim lasu to bibliotēku, kas viņam nāca līdzi viņa formātā + dažas grāmatas pdf formātos. Baterija it kā arī tur.
Pagaidām ir bijušas problēmas tikai ar vienu pdf failu, kuru negribēja zoomot - izlasīju tāpat, nebija tik gara grāmata, un bija slinkums ņemties. Gan jau ka var nokonvertēt uz viņa formātu, un būtu normāli.

Atbildēt