pajautaa

sēnes

« previous entry | next entry »
Sep. 4., 2010 | 06:49 pm
posted by: hidari in pajautaa

Man uzradās ļoti daudz dažāda veida sēņu. Ko lai garšīgu no tām pagatavo, kas nav sēņu mērce.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {8}

vilkate

from: [info]vilkate
date: Sep. 4., 2010 - 06:53 pm
#

Marinētas, sālītas sēnes? Nezinu, kā to dara, gan jau internetā recepšu pa pilnam bet, ja sanāk, tad ir gardi.

Atbildēt


vilibaldis

from: [info]vilibaldis
date: Sep. 4., 2010 - 07:19 pm
#

Sēnes tomātu mērcē.

2kg-sēnes
200gr-tom.mērces
200gr-burkani
100gr-sipoli
3ed.kar.-milti
1glaze-udens
8gab-melnie graudi pipari
6-lauru lapas
sals-pec garsas
400gr-ella
sagriez senes un saute panna,lidz iztvaiko udens.tad apcep ella.atseviski apcep sarivetus burkanus,sagrieztus sipolus.pieliek klat tom.merces un saute5.min.biezi maisot.izkidina miltus udeni un lej virsu darzeniem,pieber sali.saute 15.min.visu masu tad sajauc kopa ar apceptam senem un saute40.min.biezi maisot.karstu masu masu pilda burkas un vako ciet.uzglabajams pagraba.
marinētas ceptas sēnes.

visas sastāvdalas var ņemt katrs cik vēlas.
sēnes,kiploku daivinas,dilles,burkani,selerija,sals,ella.
sēnes notīira,apvāra aptuveni 20.min.,notecinat,sagriež smalki..tad liek cepties karstā eļļā,sagriežam ķiplokus(tas ir asumam. ,burkānus notira,sagriež ripiņās,seleriju ,dilles sakapā smalki,burkanu aplīšus apvara vieglā sālsūdenī.izkarsetas burkas liek kārtām ķiplokus,dilles,selerijas,burkanu ripinas,apceptās senes
uzvara ūdeni,piebert sali,,nema nost no ugunspielej etiki 9% kad burkas viss ir salikts un marinade ir gatava,tad burkas ielej eļļu 2 pirkstu platuma no virsas,tad lejam virsu marinadi un vakojam ciet

Atbildēt


Mamuts

from: [info]mamuts
date: Sep. 4., 2010 - 08:16 pm
#

Notīri un sasaldē, ziemai būs krājumi. Sēņu zupa negaršo?

Atbildēt | Diskusija


from: [info]aluka
date: Sep. 5., 2010 - 02:10 am
#

Zupaaaahhhhhh +1

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]kr
date: Sep. 4., 2010 - 08:31 pm
#

man gan nav preciza recepte, tacu loti garsiga ir seenju kremzupa ar sipoliem un kauseto sieru

Atbildēt


blond

from: [info]blond
date: Sep. 4., 2010 - 08:39 pm
#

Ja tās ir gailenes vai bekas - risotto. Labu recepti var atrast internetā, Jamie Oliver mājas lapā.

Atbildēt


Galvenais Sistēmas Vergs -- King of the Jesusphone

from: [info]bh
date: Sep. 4., 2010 - 11:02 pm
#

Vārītas sēnes ar treknu krējumu ;)

Atbildēt