pajautaa

« previous entry | next entry »
Jul. 17., 2010 | 08:26 pm
posted by: ostankina in pajautaa

Vai var būt tā, ka velosipēdam kamera pārsprāgst no karstuma, vai tas tā notiek tikai kaut kādā Āfrikā? Tāpēc, ka man pilnīgi mistiski saplaka riepa pirms riteni vēl biju nonesis pa kāpnēm, un pēc tam, apskatot kameru, caurumu konstatēju iekšpusē, nevis uz to pusi, kur varētu potenciāli sadurties naglas utt. Caurums gan mazs.

Velosipēds stāvēja diezgan karstā telpā.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {5}

Celku Izēdājs

from: [info]blutzeuge
date: Jul. 17., 2010 - 10:02 pm
#

nezinu vai no telpas atkarīgs un vispār, bet biju liecinieks, kā vienam cilvēkam nolaidās riepa ričukam, kas ilgi stāvēja svēlmainā saulē.

Atbildēt


Māris Alksnis

from: [info]maris
date: Jul. 17., 2010 - 10:44 pm
#

Kamera ir no mīkstas, elastīgas gumijas. Parasti velosipēdu riepas ir melnas, kas nozīmē, ka tās saulē var uzkarst pat līdz 80 - 100 grādiem. pie šādas temperatūras gumija pārvēršas par izkošļātu košļājamo gumiju un zem spiediena var plīst tās vājākajā vietā.

Atbildēt


 aizdedzies!

from: [info]sin
date: Jul. 17., 2010 - 11:58 pm
#

Atbildēt


Šugā faiv

from: [info]morraa
date: Jul. 18., 2010 - 04:53 am
#

Nee. Karstaa telpaa nav taisnu saules staru kuri var tik stipri riepu sakarseet + riepa ir diezgan stipra konstrukcija; Vienkaarshi shvaka riepa.
Nu un, nekaads jau lielais karstums Latvijaa nav. +30 it iipashi riepaam nav nekas.

Atbildēt


from: [info]blieztunmaukt
date: Jul. 18., 2010 - 02:46 pm
#

iespējams, spieķa gals ir pārdūris. apskati aploces iekšpusi, vai kāds spieķa gals nav izberzējies cauri aploces lentai. ja ir, tad, visticamāk, tas arī ir vaininieks. risinājums - apvīlēt maitasgabalu + uzlikt jaunu aploces lentu (makgaivera aistājējrisinājums aploces lentai - skočs vairākās kārtās).

Atbildēt