« previous entry | next entry »
Jun. 10., 2010 | 04:29 pm
posted by: marina in pajautaa

jau iepriekš atvainojos par pārurbanizētā cilvēka jautājumu no sērijas "kādā krāsā ir govis" - MILKAS zilajā krāsā!

bet - kā zemnieku saimniecībās norit govs ikdiena - ziemā, vasarā. Vai vasarās pilnīgi visas dzīvojās pa ganībām? vai arī tie īstie piena ražotāji - zemnieki govis tur kūtī visu laiku? Un kuras ir tās laimīgās, kas paliek pa nakti ārā un vispār nostāv visu vasaru uz lauka bezmaz? un vai vispār nav tā, ka viņam nemaz tajā pļavā nepatīk pārāk (viņas mūžīgi prasās taču uz mājām un saka mūū un tad ir skaidrs, ka grib kūtī)

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {15}

Runā lauki

from: [info]krokomots
date: Jun. 10., 2010 - 10:54 pm
#

Un par to muuu un prasīšanos uz kūti:

1.Kūtī viņas parasti sagaida kaut ka garšīgs, piemēram, milti vai runkuļi. Viņas zina, ka dabūs ņammu, tāpēc arī mū, jo gribas ātrāk.
2.Vēl saka muuu, ja ir piesietas ganībā ķēdē un visa zāle ir apēdusies, bet neviens nenāk dot vēl. Vai arī, ja gotes ir elektriskajā ganā un tur vairs nav lāga ko ēst. Govs var nožļammbāt līdz pat 100 kg zāles diennaktī! :)
3. Mū saka, tad, kad trūkst sabiedrības, teiksim, kopā dzīvo divas govis, bet saimnieks jamās uz ķēdes piesējis tā, ka viņas viena otru neredz.
4. Mū var būt arī tad, kad gove ir tikko apdzemdējusies, bet palaista ganībās un nošķirta no teļa. Tad ir pamatīgs kauciens pēc bērna.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]marina
date: Jun. 10., 2010 - 11:41 pm
#

paldies, milzīgs paldies

Atbildēt | Iepriekšējais