« previous entry | next entry »
Jun. 10., 2010 | 04:29 pm
posted by: marina in pajautaa

jau iepriekš atvainojos par pārurbanizētā cilvēka jautājumu no sērijas "kādā krāsā ir govis" - MILKAS zilajā krāsā!

bet - kā zemnieku saimniecībās norit govs ikdiena - ziemā, vasarā. Vai vasarās pilnīgi visas dzīvojās pa ganībām? vai arī tie īstie piena ražotāji - zemnieki govis tur kūtī visu laiku? Un kuras ir tās laimīgās, kas paliek pa nakti ārā un vispār nostāv visu vasaru uz lauka bezmaz? un vai vispār nav tā, ka viņam nemaz tajā pļavā nepatīk pārāk (viņas mūžīgi prasās taču uz mājām un saka mūū un tad ir skaidrs, ka grib kūtī)

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {15}

Runā lauki

from: [info]krokomots
date: Jun. 10., 2010 - 10:23 pm
#

Govis tur ļoooti dažādi.
Intensīvajā piena lopkopībā tiešām goves dzīvo angārā, ēd datora aprēķinātu sakombinētu paikas devu, ko viņām paber priekšā, un tiek dzenātas uz slaukšanas zāli, kur viņas izslauc robots-slaukšanas aparāts. Zaļu zāli & debesis šādas goves neredz nekad. Viņām pie kājas ir čips, no kura kompis nolasa infu, cik daudz viņai dot ēst un ragu govei arī nav (iespējams - arī astes) - ragus izgriež jau bērnībā. Tas laikam ir tas, ko Tu nosauci par "īstajiem piena ražotājiem".

BET - man ir apmēram 40 gab visdažādākās goves: gan gaļas, gan piena šķirnes.
Piena govju ikdiena pie manis:
Vasarā gotes visu diennakti dzīvojas ārā apmēram no 20. maija līdz pirmajam sniegam. Kūtī viņas ienāk 2 reizes dienā uz slaukšanu 7:00 no rīta un 18:00 vakarā. Pēc slaukšanas viņām ir lielākas vai mazākas pastaigas uz tuvākām vai tālākām ganībām, jo īpaši rudens pusē. Ziemā piena gotes visu diennakti dzīvojas siltā kūtī.

Gaļas govju ikdiena pie manis:
Gaļas goves dzīvo ārā visu gadu, labprāt ganās pa visādiem tāliem džungļiem un pārvērš necaurejamus mežus par parkiem :) Viņas neviens neslauc, visu viņu saražoto pienu apēd viņu pašu teļi. Ziemā šitās goves dzīvo ārā, viņām ir neliela nojumīte, kur pārlaist īpaši skarbus puteņus un lietus un mežiņš=tusiņa vieta. Un pats galvenais - viņām ziemā jādod daudz ēdamā - ja goves būs paēdušas, viņām būs silti un brīvībā, saulē, zilajās debesīs viņas jutīsies simtreižu labāk, kā iespundētas kūtī.

Atbildēt | Diskusija


Nezāles neiznīkst

;)

from: [info]jan09
date: Jun. 11., 2010 - 12:07 am
#

izlasīju abus komentārus, un pa lielam neatradu, kur piesieties - labi pasniegta un precīza informācija ;)
paldies nezinošo vārdā!
jauku dienu!

Atbildēt | Iepriekšējais