pajautaa

« previous entry | next entry »
Feb. 28., 2010 | 03:52 pm
posted by: walkire in pajautaa

Riskēju izklausīties neizglītota, bet...

Jautājums kristiešiem. Kas tad īsti kristiešiem skaitās Dievs? Kas uzklausa lūgšanas, sniedz dievišķo palīdzību, soda par netikumiem utētē? Jēzus Kristus ir tas Dievs? Tēvs ir Dievs? Un kam domāta Trīsvienība, ja Dievs ir viens?

P.S.: visu gūgle atrodamo var aprakstīt kā "dievs ir bezgalīgi lielāks un varenāks par mums, tāpēc mums nevajadzētu brīnīties par to, ka mēs nevaram Viņu līdz galam izprast blā blā blā".

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {46}

from: [info]sick_among_pure
date: Mar. 1., 2010 - 02:15 pm
#

Centīšos atbildēt īsi, cit;adi atkal aizraušos uz 6 stundā. Atbildēšu, kā okultists (kam nav nekāda sakara ar sātanismu, jo tāda lieta kā sātanisms pastāv tikai cirkā = Sātana debīlajā baznīcā un debīlajā Kristiešu (jebkuras konfesijas) baznīcā - tas otrajiem ir izdomāts bubulis... reāli nekāds sātanisms nekad pirms LaVeja izdirstā cirka nekad nav eksistējis).
Bet tagad par tēmu, es tomēr ēc izglītības esmu reliģijas vēsturnieks un teoloģijas bakalaurs un varu pateikt, ka atbildes uz šo jautājumu nav, jo 1) kristietība, pretēji debīlo kristiešu murgiem, nav NEKAD bijusi monoteistiska tāpat kā judaisms (par pēdējo pieminēto nupat lasu pētījumu), ko kristietība pamatā turpina... Jēzus pamatmācība bija visticamāk viena galvenā dieva mācība jūdaistikas ietvaros (kas nozīmē, ka ir viens visuvarens dievs, bet tas nenozīmē un nekad nav nozīmējhis, ka neav citi dievi (labi un ļauni) dēmoni, eņģeļi... utt). Kristus mācība pēc viņa nāves tika vajāta un ap 3., 4. gadsimtu iznīcināta ar to pašu kristiešu rokām, jo Romas impēriju bija pārņēmis paulīnisms (mūsdienās to sauc par kristietību), kas neko negribēja zināt un arī nezināja par oriģinālo Kristus mācību un vajāja unj nogalināja esejus, ebionītus un nācariešus, sektas, kam varēja būt sakars ar oriģinālo Jeruzalemes kristietību.... (mūsdienās neliela daļiņa no šīs mācības ir paqlikusi mandeju (irākas "kristieši") mācībā, kur galvenais glābējs ir Jānis kristītājs, bet Jēzus bez maz vai viltus mesija (kas varētu būt tuvu oriģinālajiem vēstures notikumiem))
Bet atbildot uz jūsu jautājumu, ... katrs idiots lūdzas savām iedomām, jeb savu domu dieva tēlam... jo nekad nav bijis viens dievs nevienā reliģiju sistēmā, bet ārpus tām protams ir tikai viens "dievs/radītājs/tā ne-būtne, kas nospieda podziņu un palaida lielo sprādzienu un pēc tam pašu evolūciju, pats paliekot neiesaistīts, āqrpus laika, ārpus esamības (viss esošais ir radīts tātad kaut kad rodas un mirst, bet īsts "dievs" nekad nedzimst un nemirst viņš ir ārpus laika tātad ... upsss - ne-esošs, jo ir pretējs visam esošajam)". Savukārt kristietības mācība nāca no jūdaisma un sākumā bija judeokristietība, jo gan Jēzus (kurš nebija Kristus=mesija) bija žīds, gan Šauls ... vēlāk saukts Pāvils (Pauls) no Tarsas, kurš arī iznīcināja īsto kristietību un kristieši tagad seko paulīnismam nnevis kristietībai, jo tā tika iznīcināta jau 4.gadsimtā. Līdz ar to nodevās arī pārmantojamība - tāpat kā jūdaismā bija Jahve, Anata/Ašēra/Astarte (viņa sieva), kas vēlāk kabalā pārtapa par Matronit un Šekinu un tetragramma JHWH tika šifrēta nevis kā Jahve viens dievs, bet ģimene JU - dievs - H - viņa sieva (iespējams radīta onanējot, jo sākotnējie dievi bieži bija hermafrodīti un onanējot radīja savas partneres), tad W - dēls un atkal H - meita (jo H bija sievišķais simbols). Tā arī aizgāja kristiešiem, jo tie daudz ko p';arņēma gan no jūdiem, gan no citām reliģijām Romas impērijā, kur valdīja daudzdievība... Tādēļ itkā tika pielūgts dievs, tai pat laikā sākotnēji pat vairāk par dievu pielūdza Jēzu, jeb tobrīd pat vairāk piesauca viņu kā mesiju=Kristu (kas viņš nebija, jo ja vispār ir bijis kristiešiem mesija, tad tas bija Pāvils, jo tieši viņa mācību tagad izplata baznīca). Tomēr lai kā arī būtu bija problēma... it kā sludina vienu dievu, bet sanāk divi - Dievs un Jēzus Kristus, tad tika izdomāta viltīga bet neloģiska un pilnīgi absurda un viegli apgāžama teorija par trīsvienību kā vienu dievu (tikai nekad netiek tā paīstam pateikts kādēļ gan kristiešu dievam jābūt trīsvienīgam), par to tiek daudz spriedelēts, bet tikai tādēļ, lai aizbāztu mutes neizglītotiem cilvēkiem, bet izglītotie redzēja, ka tā ir atklāta daudzdievība, tādēļ sākās visu ķeceru un raganu dedzināšanas..,. nedeod dievs, ja tu būsi tik gudrs un sapratīsi, ka kristieši ir daudzdiervīubas un nelku pielūdzēji... turklāt, lai dēlu un tēvu savienotu bija radīts vēl bsvētais gars, bet ar to nebeidzās un bija četrvienība, jo cilvēkiem ir d

Atbildēt | Diskusija


x

from: [info]walkire
date: Mar. 1., 2010 - 10:33 pm
#

o! pateicos par to, ka veltīji laiku plašajam skaidrojumam. :)

Atbildēt | Iepriekšējais