pajautaa

Jautājums sekojošs

« previous entry | next entry »
Feb. 9., 2010 | 04:31 pm
posted by: raivis_purins in pajautaa

Ir projekts, kurš iesniegts tur un tur, ir projekta vadītājs un organizācijas pārstāvis, kura paraksts ir uzlikts visiem projektiem. Tātad, pie projektu līgumu noslēgšanas vajadzēs atkal organizācijas personas parakstu, bet, šī persona dodas prom. Kā noprotu, šeit varētu parakstīt pilnvaru. Cik tāda maksā? Kur tādu uztaisīt, vai pilnvaras gadījumā, par pilnvaroto personu ir jāpiekrīt arī pārējiem organizācijas biedriem?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {5}

oblica

from: [info]oblica
date: Feb. 9., 2010 - 04:43 pm
#

Ja tā ir juridiska persona, tad tās izpildinstitūcijas loceklis var izdot pilnvaru, kurā norāda arī pilnvarojuma apjomu - noslēgt konkrētu līgumu, sastādīt, parakstīt, iesniegt, pieprasīt, saņemt visus un jebkādus dokumentus saistībā ar to līgumu jebkādās institūcijās, iestādēs utt., kas nu konkrētajā gadījumā nepieciešams.
Par piekrišanu - man nav īsti skaidrs, kas tā par organizāciju un kāda ir tās pārvalde - izpildinstitūcija. Ja, piemēram, izpildinstitūcija ir valde, kas sastāv no vairākiem valdes locekļiem, kuriem ir kopīgas pārstāvības tiesības, tad jā - pilnvara būs jāparaksta visiem šiem locekļiem kopīgi vispārīgā gadījumā.
Vispār jau grūti atbildēt, ja nav saprotams, kas tas par formējumu īsti ir.
Var jau taisīt arī pie notāra, notariālā akta veidā, bet juridiskai personai (ja tā organizācija tāda ir), tas nav obligāti. Privātai personai gan vajadzēs notariālu pilnvaru.
Nja, būtu konkrētāk pajautāts, konkrētāk arī varētu atbildēt. :)

Atbildēt | Diskusija


raivis_purins

from: [info]raivis_purins
date: Feb. 9., 2010 - 04:45 pm
#

Tā ir biedrība, mēs esam trīs biedrības pārstāvji. šajā gadījumā es uz projektiem esmu parakstījies kā projekta vadītājs, savukārt cits pārstāvis ir norādīts un ar parakstu apstiprināts kā šī projekta pieteicēja organizācijas pārstāvis. Tā!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


oblica

from: [info]oblica
date: Feb. 10., 2010 - 10:48 am
#

Saskaņā ar Biedrību un nodibinājumu likumu, biedrībai ir nepieciešama izpildinstitūcija. Ja esat to nosaukuši citādi, nevis par valdi, tad tas nekas. Parasti gan ir valde, jo likumā izpildinstitūcija ir apsaukta par valdi. Visvienkāršākais variants, kā saprast, kas ir tiesīgs pilnvarot, sekojošs - paskaties lursoftā, kas ir biedrības izpildinstitūcijas locekļi un kādas ir to pārstāvības tiesības. Ja pārstāv visi kopā, tad visi kopā arī izdod pilnvaru tam vienam. Ja pārstāv atsevišķi, tad tas, kam ir atsevišķas pārstāvības tiesības izdod pilnvaru tam vienam. Notariāla pilnvara nav nepieciešama, manuprāt, paši sastāda, paraksta un apzīmogo.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


raivis_purins

from: [info]raivis_purins
date: Feb. 10., 2010 - 11:01 am
#

Paldies, no citiem avotiem ieguvu tādu pašu informāciju. Mums katram ir tiesības pārstāvēt biedrību atsevišķi.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


oblica

from: [info]oblica
date: Feb. 10., 2010 - 11:27 am
#

Nu, re! :)

Atbildēt | Iepriekšējais