lieliski taisa: ielej apakšā ūdeni, pa vidu ieliek kafiju, uzliek uz uguns un sagaida, kamēr ūdens ir uzgājis augšējā nodalījumā - kad dzirdams burbuļojošas šņākšanas troksnis, var ņemt nost no uguns, jo tas nozīmē, ka praktiski viss ūdens ir augšā.
nu ne uzreiz pēc tā burbuļojošā trokšņa, drīzāk kad viss apklusis, bet nevar arī pārvilkt, ar laiku SAJŪT īsto brīdi. kafiju ieberot ir jāpiespiež, lai blīvi blīvi saspiesta. nu tā man iedzimtais itālis mācīja :) vel svarīgi nopirkt normālu kannu, nevis kaut kādu lēto ar plānu dibenu.
+ vēl vecs Sicīliešu triks :) Ja grib maksimāli visu izspiest no tās kapijas, tad brīdī, kad viss ūdens no apakšas ir izvārījies, paņemt moku (jā, tā to tējkannu sauc) aiz rokturīša un to daļu, kur lej ūdeni, no ārpuses zem auksta ūdens apskalot un likt atkal vārīties. Tādā veidā viņš vēl kādu laiku paburbuļo un kapijas sanāk vairāk.
hm, man iedzimtais itālis mācija tieši otrādi - kafiju nedrīkst sablīvēt! manuprāt, arī izklausās loģiskāk - lai tur gaiss un ūdens var cirkulēt un tā.
Apakšā ūdeni. Pa vidu kafiju - ir pat speciālā, smalka maluma, bet der parastā, tad uz plīts un gaidi līdz būs iztvaikojis tukšs. Nekas nesprāgs :) Iztvaikošanu var noteikt tā, kad liekas, ka iztvaikojis, tad ir.
from:
dienasgramata
date: Dec. 17., 2009 - 10:57 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from:
nxn
date: Dec. 17., 2009 - 11:31 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from:
o515
date: Dec. 18., 2009 - 09:01 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
sivns_sniegaa
date: Dec. 18., 2009 - 03:16 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
zazazelle
date: Dec. 18., 2009 - 10:26 pm
#
budem staratzza
Atbildēt | Iepriekšējais
from:
mugursoma
date: Dec. 17., 2009 - 10:57 pm
#
Atbildēt
from:
perkons
date: Dec. 17., 2009 - 10:59 pm
#
p.s.
Galvenais laba kafija.
Atbildēt
from:
chica_bonita
date: Dec. 17., 2009 - 11:22 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from:
deele
date: Dec. 18., 2009 - 04:43 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais