pajautaa

par mantas dalīšanas juridisko pusi un mašīnām

« previous entry | next entry »
Dec. 13., 2009 | 02:51 pm
posted by: flitta in pajautaa

Tad nu tā, stāstiņš tāds. Viņš un viņa sķiras. Viņa no vīrieša vēlas izspiest žūksni naudas, lai no precēšanās vispār būtu bijusi kāda jēga, bet nu stāsts ne pa to. Kaut kad laiku atpakaļ viņs, paņēmis kredītā jaunu mašīnu, veco atdeva (bet nepārrakstīja) viņai un viņa ar to braukājās vēl līdz vakardienai. Šodien sajāja, sadauzīja vai vienkārši pēc laika prognozes viņa izdomāja, ka mašīna ir jānodod šrotā (ko viņa it kā jau esot izdarījusi). Tad nu šeit sākas jautājumi

1)Vai viņai vispār ir bijušas tiesības nodot mašīnu šrotā, ja tā nav uz viņas vārda?
2)Ja viņai arī izdodas mašīnu nodot šrotā, vai viņai var izdoties tiesā vēl pieprasīt pusi no mašīnas vērtības (tiesāšanās ir procesā)?
3)Vai viņai ir tiesības pieprasīt pusi no līzingā paņemtās mašīnas vērtības, ja līzingu vēl ilgi un dikti jāmaksā? Vai jāmaksā arī tad, ja tiesāšanās laikā mašīna ir atdota atpakaļ līzinga kompānijai?

Ceru uz kādu viedu vārdu no Jūsu puses. :)

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {23}

src

from: [info]src
date: Dec. 13., 2009 - 03:55 pm
#

"Vai jāmaksā arī tad, ja tiesāšanās laikā mašīna ir atdota atpakaļ līzinga kompānijai?" - Šis atkarīgs no līzinga līguma. bet var jau būt, ka jautājums bija vai vīram bijušajai sievai jādod puse auto vērtības, ja auto atdots atpakaļ - tad noteikti nē.

"Tais papīros rakstīts, ka tāds sūda giganta teļļuks, kurš pirkts pirms 10 gadiem maksājis 250 latus, a tagad tādu labi ja kādus 50, jo tādus pat laikam vairs nepārdod, tāpat jāmaksā būs puse no summas, jo redz atradusi čeku?"

Ja dalot mantu nevar vienoties par tās vērtību, tad jau jāsauc neatkarīgi eksperti mantas vērtētāji.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tas neizlasāmais jūzerneims

from: [info]bax55hqy8dlb
date: Dec. 13., 2009 - 06:07 pm
#

un par līzinga auto - tas ir parāds līzingam nevis kkāda vērtība. tātad viņa var pieteikties maksāt pusi no atlikušā līzinga maksājuma un tad vēl pusi no patreizējās auto vērtības, lai iegūtu savā īpašumā visu auto. tā var darīt arī vīrs - piedāvāt pusi no atlikušās līzingas vērtības + pusi no auto tirgus cenas dot sievai, lai iegūtu auto sev. ja nē, tad jāpārdod auto pa tādu cenu, pa kādu kāds viņu ir gatvs pirkt un to summu, kas parādā līzingam, dalīt uz pusēm un abi divi nomaksā uz pusēm vēl starpību starp auto vērtību un līzinga atlikušo maksājumu. ja neviens negrib to darīt, tad vīrs turpina par auto maksāt līzingam un pēc X gadiem tas auto būs viņa.

Atbildēt | Iepriekšējais