pajautaa

« previous entry | next entry »
Nov. 14., 2009 | 02:06 pm
posted by: walkire in pajautaa

Kā sarast, vai brilles, ko izrakstīja, nav par stipru? Kad "viegli" mīnusotus stikliņus no maina uz "smagāk" mīnusotajiem, tā mazliet peldošā sajūta acu priekšā skaitās norma? Pie tās pierod?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {14}

watt

from: [info]watt
date: Nov. 14., 2009 - 04:21 pm
#

nedrīkst, nedrīkst stiprāk mīnusotas brilles nēsāt, jo acis tev ta pielāgosies, bet acīm būs stiprāks mīnuss.

un pēc gada, vai diviem, tev piegādās vēl stiprāk mīnusotas brilles. un acis atkal pieradīs... un tā atkārtosies, kamēr tev būs -7,-8,-9 utt. ap 40-50 gadiem.

jānēsā brilles, kas ir drusku (par pusdioptriju, dioptriju) vājākas nekā tas, kuras tev "vajag nēsāt".

(es protams neesmu ārsts, bet loģika saka šādi. un arī prakse, ka pa gadiem redzi tikai sabojā ar tām brillēm. pajautā ārstam, kāpēc viņi nevis ārstē acis, bet tās bojā.)

Atbildēt | Diskusija


Termins

from: [info]orissa
date: Nov. 14., 2009 - 11:23 pm
#

+1
mana pirmā acu ārste lika man pie viņas iet reizi gadā, tad reizi gadā arī dabūju par dioptriju stiprākas brilles. trīs gadus tā gāju, līdz beigās man piegriezās, un nākamos trīs gadus nostaigāju ar viena stipruma brillēm. pašus sīkākos burtus saredzēt nevarēja, bet bija ok. kad pēc trim gadiem aizgāju pie nu jau citas dakteres, atklājās, ka mans redzes stāvoklis pa šiem trim gadiem nav mainījies ne matu.

protams, skaidrojumu varētu rast arī citu, bet viens ir skaidrs - acs pielāgojas. un ir iespējami arī acs vingrinājumi, kādreiz pamēģini, ja ļoti pacenšās, var saredzēt arī visu to, kas citādi prasītu stiprākas brilles. tikai jāiemācās. (vingrinājumi vissvarīgākie kamēr valkā tā saucamās "šoferu brilles" - tas ir līdz -1 dioptrijai)
un on the other hand, tālu lietu saskatīšanai var izmantot binokli. :)

Atbildēt | Iepriekšējais