pajautaa

Globaalaa sasilshana

« previous entry | next entry »
Nov. 14., 2009 | 10:57 am
posted by: muzungu in pajautaa

Esmu pilniigi paarliecinaata, ka tas ko tu veelies shodien ir papljaapaashana par globaalo sasilshanu:D Tad nu jautaajuminjsh iesaaceejiem-amatieriem.

Kaa cilveeki izraisa globaalo sasilshanu?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {31}

Šugā faiv

from: [info]morraa
date: Nov. 14., 2009 - 01:12 pm
#

Galvenokaart globaalo saslishanu izraisa ar pljaapaashanu. Nu, zini, visi pljaa-pljaa-pljaa, no muteem naak laukaa tvaiki ziemaa un taapeec veelaak ir atkusnis.
Vispaari globaalaa saslilshana ir loti veertiiga un vajadziiga lieta, jo tad daudzas tantes un onkulji var nopelniit paardodod, teiksim, eko tualetes papiiru, kura izgatavoshanaa nav cietusi neviena govs. Un paareejie cilveeki, kuriem bail dariit "pljaa-pljaa-pljaa" salaa lai nebuutu atkusnis, peerk to eko tualetes papiiru, jo ja visi sanjemaas un peerk, tad ir mazaaka iespeeja ka buus atkusnis un buus atkal jaavelk gumijas zaabaki muguraa.
Veel viens iemesls kaapeec globaalaa saslilshana ir veertiiga ir taas nepaarprotamais ieguldiijums tai pashaa "pljaa-pljaa-pljaa", t.i. globaalaa sasilshanai piemiit autogeneeze - vinjas razhotaaji - cilveeki, izmantojot globaalo sasilshanu, speej sarazhot veel vairaak "pljaa-pljaa-pljaa" kaa rezultaataa globaalaa sasilshana kljuust lielaaka un lielaaka, driiz jau izliidiis aiz antarktiidas robezhaam un tad austraalijaa un eiropaa buus kaut kas!
Nu re, kad draudzenes sanaak uz kafiju, agraak apsprieda kaiminja bruuti un jaanjonkulja bankas kontus, bet tagad var pljaa-plaa-pljaa par globaalo sasilshanu. Kafejniicaa tiek pavadiits ilgaaks laiks, kaa rezultaataa kafejniicaam lielaaks ienaakums un visi laimiigi!
Te, redz, viss nav tik vienkaarshi kaa saakumaa izskataas!

Atbildēt | Diskusija


muzungu

from: [info]muzungu
date: Nov. 14., 2009 - 01:27 pm
#

Nu riktiigs Zhanis Eziitis.

Atbildēt | Iepriekšējais