pajautaa

Cho ta nesanaaca & Heloviina nashkji

« previous entry | next entry »
Okt. 25., 2009 | 12:27 am
posted by: muzungu in pajautaa

Divi ar kulinaariiju saistiiti jautaajumi.

1) cho ta man atminjaa bija aatraa aabolkuukas miikla - alzo, glaaze miltu, glaaze cukura, divas olas. Uztaisiiju, izcepu - suuc. Kaut ko biju piemirsusi, a ko njefiga neatceros. Mosh tu zini, ko?

2) tuvojas trakais Heloviins. zinu, zinu - shie sveetki nav iisti pareizi u.t.t., bet te kur esmu es, tos svin. Varbuut kaadam ir padomaa kaada laba konfeshu pagatavoshanas recepte? Aaboli karamelee? Kaut kaadi funiigi cepuminji? Ja nu ir, un es zinu ka ir - dalies droshi receptee!

Uzreiz un pie vienas reizes gribu pateikt paldies visiem padomdeveejiem - Paaaaaldiessss! :))

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {8}

Runā lauki

from: [info]krokomots
date: Okt. 25., 2009 - 06:39 pm
#

nu cukurs saldumam, olas un milti - saistīšanai un masai, bet tas kefīrs plus soda ir domāti, lai mīklu izcilātu, jo kefīrā ir skābe, kas cepot reaģē ar sodu un rada CO2, kas to miltu/olu/cukura masu padara pufīgu.

vopš lai mīkla būtu OK, vajag kauč kādu skābi un sodu - var ļaut vaļu izdomai. jogurtā, kā skābpiena produktā būs kaut kādas skābes, bet pie tās sodas gan jātiek.
rauga mīklā tas CO2 rodas, rauga sēnītei lopsējot cukuru - izdalās spirķiks un CO2.

Atbildēt | Iepriekšējais