smadzenes ok

« previous entry | next entry »
Okt. 4., 2009 | 12:58 am
posted by: likvidet in pajautaa

Par smadzeņu satricinājumiem. būtu forši, ja padalītos pieredzē - emocionālajās, fiziskajās sajūtās, kādas atšķirības novērotas no ierastās uztveres kārtības? ir kaut kas tāds, cik ilgi?
Neizgulēta trīce, kādas sekas tā spēj atstāt?
sankjūz.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {38}

from: [info]digna
date: Okt. 4., 2009 - 07:29 pm
#

Iz manas pieredzes. Sākumā - slikta dūša, galvassāpes, miegainība, raudulīgums un saasināta uztvere gan tīri emocionāli, gan fiziski, īpaši uz skaņām, koordinācijas traucējumi, trīce.
Sekas, nu, visādas. Galva ilgi sāpēja, no viena trieciena bija kakla skriemeļi sadzīti un kaut kādi nervi saspiesti, tad bija baigi sūdīgi pāris mēnešus, bija vislaik jāguļ un neko prātīgu nevarēju izdarīt, jo galva sāpēja.
Arī tas ātrais nogurums vienmēr kādu laiku saglabājās.
Iespējams, ka pārlieka nervozitāte ir vismaz daļēji saistīta ar tiem satracinājumiem, jo vismaz pēc tā trakākā gadījuma es kļuvu nervōzāka.
Jau kopš bērnības īpaši nedraudzējos ar savu vestibulāro aparātu, taču kopš jau pieminētā trakākā trieciena ir izteiktas vemstelības problēmas - vairs nevaru pašūpoties īsti, nepatīk braukt autobusos, tolejbusos un automašīnās ar "raustošiem" šoferiem, iespējams, ka pateicoties tam citreiz pazaudēju līdzsvaru un gāžos. Skaidrā prātā. :)
Nu, nav nekas labs tie satracinājumi, patiesībā, jebkurš stiprāks trieciens pa galvu tādu rada, tikai tad tas ir tik viegls, ka simtōmi šitie visi neizpaušas.
Man bērnībā viena draudzene nomira 13 gadu vecumā. Viņai bija kādi pieci neizgulēti smadzeņu satracinājumi un tad kaut kā nonāca līdz tam, ka sakrājās šķidrums smadzenēs un tad operēja un tad bija baigā čerņa, negribu iedziļināties.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]digna
date: Okt. 4., 2009 - 07:30 pm
#

Ā, dzert alhōlu nevajadzētu pus gadu, jo tas diezgan paaugstina iespēju iedzīvoties epilepsijā.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]likvidet
date: Okt. 4., 2009 - 08:33 pm
#

haha. smieklīgi. nu tipa smieklīgi. vājprāts.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]likvidet
date: Okt. 4., 2009 - 08:38 pm
#

jā saskatu līdzības visādos sīkumos. man gan pat netika konstatēts tajā aparātā kur galvu bāza pārbaudīt smadzeņu satricinājums, bet nu tie simptomi ir daudz. vai ir iespējams, ka ja man galva nesāpēja nevienā brīdī, ne arī līdz šim, kad kāda nedēļa ir pagājusi, tad nebūs problēmas ar galvassāpēm? tas būtu forši. nervozums citbrīd ir pilnīgi neadekvāts un nenormāli pārspīlēts. emocionāli - bieži pilnīga nestabilitāte iestājas. kustību traucējumi - raustīšanās ir pa laikam, un vēl tādi sīki gļuki visādi. ar riteni braukt ir nenormāli dīvaini. labi tas tā par manu galvu, cenšos sakārtot saskaņot atpazīt nezinu ko. paldies. šito nebiju dzirdejusi, ka var nonākt līdz miršanai no tādiem. samērā nopietni.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]digna
date: Okt. 4., 2009 - 08:44 pm
#

Tas aparāts ir kas? Smadzeņtrīci diagnosticē pēc refleksiem un reakcijām uc. figņām, aparātā (rentgens, kompjūtertomogrāfija vai megnētiskā rezonanse) bāž pēc vajadzības.
Iesaku aiziet pie neirologa ar visiem esošajiem izmeklējumu rezultātiem un pacietību izstāstīt visu situāciju un sajūtas no sākuma līdz galam, jo ar tādām lietām patiešām var iedzīvoties bēdīgās situācijās.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]likvidet
date: Okt. 4., 2009 - 08:58 pm
#

kompjūtertomogrāfija, pareizi. okei, pildspalvu man nolaida gar acīm, ar to gan viss apmēram beidzās. labi, sankjūz atkal par brīdinājumu, paskatīšos vēl pāris dienas sajūtas un ja nemainās, būs vien dipdap pie neirlodziņa.bāc jūs te daudz sarakstījāt, iepriekš nebiju informēta, nebiju arī iedomājusies, ka ar to tik rūpīgi jāapietas. nu protams. labi. jā.

Atbildēt | Iepriekšējais