pajautaa

Autoavārijā cietušā tiesības

« previous entry | next entry »
Maijs. 22., 2009 | 11:39 am
posted by: zebra in pajautaa

Kādas ir tiesības (par kompensācijām u.c.) gājējam, kurš notriekts uz gājēju pārejas, kā rezultātā lauzta kāja un jāņem slimības lapa vismaz uz 6 nedēļām? Vainīgā šoferīte traumpunktā centās iedarboties uz cietušo, lai raksta, ka "sadzīves trauma", uz ko, protams, cietušais nepiekrita. Tagad policija cenšas bez maz vai novelt vainu uz cietušo ( "bet vai jūs labi paskatījāties pa kreisi un pa labi?"), bet ar pūlēm vispār piedabūjama uzklausīt cietušā liecību! Šodien inspektors nāks, gribētos zināt, kāda vispār ir likumdošanas situācija šajā gadījumā! Nav tā, ka baigās kompensācijas gribētos izspiest, bet nu arī par muļķi palikt nevēlamies. Turklāt vēl jau nav zināms, kā ārstēšanās ies un kādas komplikācijas var rasties.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {94}

Zetinja Tresor

from: [info]zetinja
date: Maijs. 22., 2009 - 01:17 pm
#

Nu es teikšu tā. Juristu, juristu, juristu, kas saraksta papīrus. Ja autovadītāja ir mēģinajusi traumās kkā iedarboties uz cietušo, tas jau vien liecina, ka bābai būs iekšās ari citādi mēģināt pierādīt savu taisnību. Tādā ziņā negadījumu izraisījušas sievietes ir daudz bīstamākas par vīriešiem, viņas ies caur uguni un ūdeni lai atmazgātu sevi vai ari izspiestu no tā kaut kādu labumu. Maz ir gadījies dzirdēt situācijas, kad negadījumā iesaistīts vīrietis nevis norm tiek galā ar formalitātēm vai vnk aizbēg, bet pēkšņi ar kādiem oriģināliem pagrīdes paņēmieniem otru pusi vnk atsēdina ar pēkšņiem jaunatklātiem faktiem utt. Šai ziņā bābas ir bīstamas un oriģinālas, neatslābstiet. ;)

Par policiju. Gājēji ir scukas un pidari un uzskata, ka vazāties pa brauktuvi ir normāli. daudzi nemaz neapzinās, ka viņš savā pelēkajā praķītī nav pamanāms un viņa akrobātiskie triki uz brauktuves nevienu neiepriecina. Policija ari par to ir informēta, tādēļ nopratinātas kā nākas tiek abas puses. Nebiju klāt. nezinu, bet ir pilnīgi iespējams, ka cietušais un viņa radi/draugi būdami stresā un gatavi vīkšāt dūrītes par savu taisnību, policijas empātijas trūkumu un bezkaislīgo tikai sava darba darīšanu ir uztvēruši saasināti. Kā nekā, pilnīgi iespējams, ka jūsējais cietušais viņam tai dienā bija jau piektais tāds. Tādēļ šādu piekasīgu jautājumu uzdošana nebūtu jāuztver naidīgi, viņš tikai mēģīna noskaidrot patiesību.

Es kā autovadītājs esmu stāvējusi pie pārejas 2 - 3 minūtes un unisonā ar gājēju vaļā muti gaidīusi, kad beidzot kāds, no pretējās puses braucošs auto, apstāsies. Tā varētu būt tāda paskarbāka mācība, ka ja viens auto apstājās, tad nevaig vnk jestri cilpot pāri, bet arcerēties, ka ari autovadītāji ir scukas un pidari un, jo sevišķi, ja ir divas vai vairāk joslas katrā virzienā, pēc KATRAS mašīnas piebremzēt un palūrēt, vai aiz viņas nenesās kāds, kas tevi mēģīna nogalināt. Ari jāsaprot, ka ne vienmēr tas ir speciāli. Es pati divreizi drīzi pēc tiesību dabūšanas esmu metusi pa nažiem, abas reizes labajā joslā bija busiņš, kas tā jau vilkās lēni, kā ari ar savu būdu aizsedz gājēju. A gājējs redz, ka buss bremzē un jau lec virsū uz brauktuves. Un, kad beidzot es pamanu to gājēju, tad ir ABS un sircklapes, kā ari mācība, "ak tad tapē nedrīkst apdzīt uz gājēju pārejām!?" Diemžēl daudzi to ignorē, tapē ari rodas šīs situācijas. Mazāk pieredzējuši vadītāji var vnk nenoreagēt laicīgi, ka tas blakus joslā ir sācis bremzēt.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]diana
date: Maijs. 22., 2009 - 01:30 pm
#

Piekrītu visam, bet jo sevišķi par šo: "Tādā ziņā negadījumu izraisījušas sievietes ir daudz bīstamākas par vīriešiem, viņas ies caur uguni un ūdeni lai atmazgātu sevi vai ari izspiestu no tā kaut kādu labumu."

Atbildēt | Iepriekšējais


Zebra

from: [info]zebra
date: Maijs. 22., 2009 - 01:31 pm
#

Paldies par jūsu atbildēm! Palīdzēja. Tad jau redzēs, kā ies.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


piile

from: [info]piile
date: Maijs. 22., 2009 - 01:52 pm
#

novēlu veiksmi! uzvaru taisnībai! :)

Atbildēt | Iepriekšējais