pajautaa

izraela

« previous entry | next entry »
Maijs. 15., 2009 | 12:32 pm
posted by: branwen in pajautaa

labdien,
Izraelas vestniecibas lapa noskaidroju, ka ipasa viza latvijas pilsoniem nav nepieciesama, bet mani samulsinaja teikums: "Lēmumu par Jūsu iebraukšanu valstī pieņem Izraēlas robežsardze. "
´ko tas nozime prakse? ja robezsardzei nepatiks mana frizura, vini var mani neielaist valsti? un ka ir braucot atpakal, vini pienem ari lemumu par to, kuru izlaist, kuru ne?
kads pieredzejis Izraelas braucejs varbut varetu padalities iespaidos par to robezsardzi.
paldies jau ieprieks!

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {21}

sara

from: [info]sara
date: Maijs. 15., 2009 - 01:20 pm
#

Ko es tikai vēl gribēju apteikt- Izraela ir mana mīļāka valsts un mīļākā vieta uz zemoslodes - vienkārši milu to zemi, kutlūru, cilvēkus- visu, visu līdz mielēm, ja 'butu iespēja dienētu viņu armijā !

Tāpēc tiešām iesaku no sirds visu apskatīt, aizbraukt līdz Golāniem kamēr nav atdoti Sīrijai, noteikti, ja ir tāda iespēja aibrauc uz manu mīļāko vietu - īpāša pils'eta ar īpašu auru Zwafta- zināma arī kā kabalas centrs- super vieta. Protams, nu tad visas tūristu attraction dead sea un protams Jeruzālēme, tur ir bŗinišķīgas vietas- īpaši tās, kas nav saistītas ar kristietību un saceltas visas tās pridurku baznīcas- Dāvida pilsēta - nu daudz\as jūdaismam svarīgas vietas ir super. Vēl ir feini, ja iespēja aizbraukt uz kādukosher vīna rūpnīcu golānos, un paņemt ne kristīgu ekskursijhu uz Kinnerth ezeru.

Atbildēt | Diskusija


Branwen

from: [info]branwen
date: Maijs. 15., 2009 - 01:31 pm
#

vai, paldies, jau mele niezeja pajautat vel ko, kamer eksperti vel te :) varbut tu varetu pateikt, kurs gadalaiks butu draudzigaks celosanai, lai nav parak karsti; un protams, protams, finansu jautajumi, cik aptuveni maksa parvietosanas, dieniska partika utt?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


sara

from: [info]sara
date: Maijs. 15., 2009 - 01:45 pm
#

nu laikam pavasarī aprīlis, maijs, jūnija sākums uz beigām jua paliek karsta. Vienreiz es biju aizšāvusi uz augustu- un tad gan domāju, ka garu izlaidīšu bija baigi karsts
ņu man favourite laiks tur ir- aprīlis un septembris- septembra sākums. Patīk.

Pārvietošanās navc tā dārgākā, es gan bieži ar mašīnu braucu, bet man šķiet Tel Aviva- jeruzāleme autobuss bija 30 šekeļi vai- bet varu samelot uz sitiena. Vari izmantot krievu rīkotās ekskurisj,as kas tipa ir lētākas nekā angļu valodā. Bet nu rēķinies, ka daudz krievu- un tā visa kompānija dažreiz tāda nospiedoša- visi kaut ko bļauj, kavē. Bet nu vienas dienas ekskurisjas atkarībā uz kurieni no 50 - 100 šekeļiem. ja uz divām dienām - Eilata vai Golāni tad vidēji 200 - 250 līdz 500 šēkeļiem

Pāritka- es ēdu augļus- ja ir mango sezona- bet tā parasti ir augusts - nu tad tas vispār is super- var nopirkt par dažiem sanīmiem, bet tas ir super- riktīgi garšīgi. Katru 'brīdi tur ir kādau augļu sezona un tad viņi ir labās cenās- banāni, apelsīni vai vēl kas. Es baigi daudz augļus ēdu + sula ssvaigās, ko var nopirkt uz katra stūra. A tā ēšana būs lētāk pie arābiem. Nu tā normāli paēst tā grūti patiekt , jo es abaigi maz ēsu kafenēs - var par 40-50 šekeļiem un var par 100 un vairāk.

Atbildēt | Iepriekšējais