pajautaa

brēzu salus

« previous entry | next entry »
Apr. 7., 2009 | 06:00 pm
posted by: _alex in pajautaa

Beidzot tas brīdis ir klāt.

Diennaktī ienākas ~25l sulas.
Gribu zināt visu iespējamo ko ar viņu var darīt.
Vairums tiek saliets stikla pudelēs un ieskābināts atlikušajai vasarai, bet gribas arī ko citu.
Opis savā laikā taisīja no viņa 'šampi' viegli gāzēts, gards padzēriens bija, žvingulis ne sliktāks. Kāds receptīti nevar pačukstēt? Zinu, ka nekā sarežģīta nebija, ielēja tumšā pudelē, bērza zariņu, mazliet cukuru (par raugu neatminos), rupjmaizes garoziņu, un tumšā vietā uz pāris mēnešiem. Tas tā vispārīgi. Kāds varētu pateikt sīkāk, step-by-step? Negribās kādus 40l sačakarēt eksperimentējot :)

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {24}

from: [info]redrum
date: Apr. 7., 2009 - 07:42 pm
#

Sorē, kļūdijos: [i]requiring about 80 to 110 liters of sap to produce one liter of syrup (more than twice that needed for maple syrup)[/i]

http://en.wikipedia.org/wiki/Birch_syrup

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


_alex

from: [info]_alex
date: Apr. 7., 2009 - 07:43 pm
#

Heh.. njaa, interesanti varētu būt, bet man īpaši nepiedūra kļavu sīrups.
Gribu vai nu svaigas bērzu sulas, vai šmigainas, citādas man ne visai :D

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]redrum
date: Apr. 7., 2009 - 07:47 pm
#

vari mekleet arii birch beer :P

Atbildēt | Iepriekšējais