pajautaa

brēzu salus

« previous entry | next entry »
Apr. 7., 2009 | 06:00 pm
posted by: _alex in pajautaa

Beidzot tas brīdis ir klāt.

Diennaktī ienākas ~25l sulas.
Gribu zināt visu iespējamo ko ar viņu var darīt.
Vairums tiek saliets stikla pudelēs un ieskābināts atlikušajai vasarai, bet gribas arī ko citu.
Opis savā laikā taisīja no viņa 'šampi' viegli gāzēts, gards padzēriens bija, žvingulis ne sliktāks. Kāds receptīti nevar pačukstēt? Zinu, ka nekā sarežģīta nebija, ielēja tumšā pudelē, bērza zariņu, mazliet cukuru (par raugu neatminos), rupjmaizes garoziņu, un tumšā vietā uz pāris mēnešiem. Tas tā vispārīgi. Kāds varētu pateikt sīkāk, step-by-step? Negribās kādus 40l sačakarēt eksperimentējot :)

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {24}

from: [info]eermaniitis
date: Apr. 7., 2009 - 07:35 pm
#

http://bioefekts.times.lv/

prasīt vīna raugu

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


_alex

from: [info]_alex
date: Apr. 7., 2009 - 07:37 pm
#

ahaa.. i see. Kur to vīna raugu sadabūt?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]eermaniitis
date: Apr. 7., 2009 - 07:39 pm
#

es taču linku iedevu - tur kontakti ;)

Biķernieku iela 121
Rīga, LV-1021
Tālr. 7538499

Nometņu iela 26 (pagalmā)
Rīga, LV-1048
Tālr. 7619157, 9233947

kaut arī dzīvo patālu no rīgas, tak kāds jau braukā kaut kur garām

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]eermaniitis
date: Apr. 7., 2009 - 07:51 pm
#

vo! kā saka, jo dziļāk mežā jo vairāk maliķu!

reko raksta vispār un konkrēti par raugiem vīna speci: pirms vīnu taisīt vajadzēs pasterizēt sulu - čakars ;)

http://www.saimnieks.lv/index.php?obj=114&sub=4&detail=0&id=2632

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


_alex

from: [info]_alex
date: Apr. 7., 2009 - 08:02 pm
#

Pasterizēt mans vectēvs toč nav pasterizējis, mamma atceras, esot pa taisno no meža sula gāzta pudelēs, kkas piešauts klāt un uz pāris mēnešiem tumsā.. bet kas ir TAS un cik daudz.. utt... :/ žēl, ka opis vairs nav runājams :(
A tai rakstā nekas nav minēts tieši par bērza sulām... moska tām nevajag :)

Atbildēt | Iepriekšējais