brēzu salus
« previous entry | next entry »
Apr. 7., 2009 | 06:00 pm
posted by: _alex in pajautaa
Beidzot tas brīdis ir klāt.
Diennaktī ienākas ~25l sulas.
Gribu zināt visu iespējamo ko ar viņu var darīt.
Vairums tiek saliets stikla pudelēs un ieskābināts atlikušajai vasarai, bet gribas arī ko citu.
Opis savā laikā taisīja no viņa 'šampi' viegli gāzēts, gards padzēriens bija, žvingulis ne sliktāks. Kāds receptīti nevar pačukstēt? Zinu, ka nekā sarežģīta nebija, ielēja tumšā pudelē, bērza zariņu, mazliet cukuru (par raugu neatminos), rupjmaizes garoziņu, un tumšā vietā uz pāris mēnešiem. Tas tā vispārīgi. Kāds varētu pateikt sīkāk, step-by-step? Negribās kādus 40l sačakarēt eksperimentējot :)
Diennaktī ienākas ~25l sulas.
Gribu zināt visu iespējamo ko ar viņu var darīt.
Vairums tiek saliets stikla pudelēs un ieskābināts atlikušajai vasarai, bet gribas arī ko citu.
Opis savā laikā taisīja no viņa 'šampi' viegli gāzēts, gards padzēriens bija, žvingulis ne sliktāks. Kāds receptīti nevar pačukstēt? Zinu, ka nekā sarežģīta nebija, ielēja tumšā pudelē, bērza zariņu, mazliet cukuru (par raugu neatminos), rupjmaizes garoziņu, un tumšā vietā uz pāris mēnešiem. Tas tā vispārīgi. Kāds varētu pateikt sīkāk, step-by-step? Negribās kādus 40l sačakarēt eksperimentējot :)
from: eermaniitis
date: Apr. 7., 2009 - 07:34 pm
#
tik laikam jādabon tā pienskābās rūgšanas garša pa priekšu raudzējot - savādāk nebūs tā garša
IMHO kā vīnus taisījis domāju ka pa priekšu PET sataisi sulu skābētu, tad sauju cukura, korķa devu šķidrā vīna rauga un atpakaļ pet pudelē ar korķi virsū
Atbildēt | Iepriekšējais