pajautaa

brēzu salus

« previous entry | next entry »
Apr. 7., 2009 | 06:00 pm
posted by: _alex in pajautaa

Beidzot tas brīdis ir klāt.

Diennaktī ienākas ~25l sulas.
Gribu zināt visu iespējamo ko ar viņu var darīt.
Vairums tiek saliets stikla pudelēs un ieskābināts atlikušajai vasarai, bet gribas arī ko citu.
Opis savā laikā taisīja no viņa 'šampi' viegli gāzēts, gards padzēriens bija, žvingulis ne sliktāks. Kāds receptīti nevar pačukstēt? Zinu, ka nekā sarežģīta nebija, ielēja tumšā pudelē, bērza zariņu, mazliet cukuru (par raugu neatminos), rupjmaizes garoziņu, un tumšā vietā uz pāris mēnešiem. Tas tā vispārīgi. Kāds varētu pateikt sīkāk, step-by-step? Negribās kādus 40l sačakarēt eksperimentējot :)

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {24}

from: [info]eermaniitis
date: Apr. 7., 2009 - 07:24 pm
#

par maizi esmu dzirdējis skābputras raudzēšanā izmanto šķēli rupjmaizes - pie sulām mūsu krajos nemeta gan!

par upeņu zariņu - jāņem tāds kuram ir pumpuri - pumpuros dzīo tās rauga baktērijas

Atbildēt | Iepriekšējais