pajautaa

Guļammaisi

« previous entry | next entry »
Mar. 17., 2009 | 09:57 am
posted by: brr in pajautaa

Kādi būtu galvenie knifi, kuri jāzin pērkot guļammaisu, lai pēc tam nav liekas mocības un nepārņem nožēlas sajūta?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {7}

déjà vecu

from: [info]dejavu
date: Mar. 17., 2009 - 10:23 am
#

Pērc tikai tos, kas ir sertificēti, piemēram ar CE sertifikātu, kas būtībā nozīmē to, ka ir skaidri saprotama testēšanas sistēma to temperatūru noteikšanai, pie kādām šis guļammaiss ir lietojams. Nesertificētiem ražotājs var sarakstīt sazin ko par tām temperatūrām.
Ja vien nevjag tiešām ekstra siltu guļammaisu, neiesaku pirkt ar dūnu pildījumu- piemēram, Latvijas mitrajos apstākļos dūnas ātri beidz pildīt savu funkciju- tās der tikai sausai videi.
Skaties, lai ir atsevisķs ap pleciem savelkams nodalījums ("kleitiņa") un galvas kapuce arī svarīga- ļoti daudz siltuma cilvēks atdod caur galvu.
Ja ir doma pasākumos doties divatā, tad forša funkcija ir iespēja salikt kopā 2 guļammaisus- divatā siltāk :) Bet jāskatās, cik labi viņi savietojas- vai kājgalī nepaliek caurums, kur caurvējam staigāt.
Forši, ja oderes audums ir pie miesas patīkams (ir gadījies, ka nav).
Un vispār, ja lietot vajag bieži, tad forša lieta ir speciālais guļammaisa paladziņš- pasargā guļammaisu no smērēšanās (guļammaisus praktiski nevar mazgāt, lai nesabojātu siltuma uzturēšanas īpašības) un var karstā laikā lietot arī atsevišķi.
No Latvijā nopērkamajiem man vislabāka pieredze ir ar Mammut guļammaisiem.

Atbildēt | Diskusija


brr

from: [info]brr
date: Mar. 17., 2009 - 11:37 am
#

Paldies par padomiem. Paspēju gan iegādāt bez tiem! Cerams, ka noderēs arī citiem.

Atbildēt | Iepriekšējais